Produkty pro časovací relé (9)

Beaujolais Vesnice

Beaujolais Vesnice

Tradiční beaujolais metoda: Poloviční karbonická macerace. Víno zraje v nerezových tancích, aby si zachovalo veškerou křupavost typického ovoce Beaujolais. POZNÁMKY K DEGUSTACI Intenzivní a hluboká rubínová barva s lesklými odlesky. Výrazné, nos nabízí kořeněné, opražené a vanilkové aroma, stejně jako ovocné tóny ostružin a višní. V ústech je útok plný harmonie, kulatý a lahodný. Patro odhaluje opražené a vanilkové chutě, smíchané s drobným černým ovocem. POUŽITÍ JÍDLA A VÍNA Podávejte při teplotě kolem 15 °C k pečenému králíku, grilovanému steak nebo černému pudinku s opečenými jablky. Skvěle se také hodí k sýrům jako Délice de Bourgogne nebo Tomme de Montagne. Region: Beaujolais Odrůda: Gamay Noir Vinice: granitové půdy – kontinentální klima
Cadillac-Côtes De Bordeaux Château Naujan Lapeyrere (Bílé 2001) - BORDEAUX

Cadillac-Côtes De Bordeaux Château Naujan Lapeyrere (Bílé 2001) - BORDEAUX

Oko krásná prezentace se zlatým nádechem, lesklá jak má být Nos gold, s velkým aromatickým bohatstvím na vůních z kandovaného kdoule a pomerančové kůry, doplněné tóny královské želé, pražených mandlí a vanilky, které se odhalují při provzdušnění Ústa široký a krémový útok; marshmallow, akáciový med, žlutá broskev v sirupu, meruňka, perníček a vanilka Doporučení k jídlu víno cannelloni s jehněčím, bisoní dušené maso, hamburger, hovězí ocas na rajčatech, quiche s krvavým pudinkem a jablky, steak s hranolkami Vinifikace Techniky vinifikace v Domaine kombinují nejmodernější procesy a respekt k určité tradici Bordeaux. Fermentace probíhá v termoregulačních nerezových tancích Balení: Karton 6 lahví po 50cl Domaine: Les Grands Châteaux de France Appellation: Cadillac-Côtes de Bordeaux Ročník: 2001 Odrůda: Sémillon Pěstování: Řízené Label: Appellation d'Origine Contrôlée Reference: Zlatá medaile
Chénas - V Nirvat

Chénas - V Nirvat

Web: na samém severu oblasti Beaujolais, jeden z deseti crus této apelace. Je to malý bratr Moulin à Vent. Historie & tradice: Poklidný jako jeho granitové terroir, elegantní jako les dubů, který by mohl nahradit, se říká, že Chénas umí probudit patro kořeněnými chutěmi. Velmi vyhledávaný, je nej 'vzácným' z Crus Beaujolais. Vinařství: Půda: Růžový granit Hustota výsadby: 9 000 keřů/ha pro kontrolu síly odrůdy. Řez: pohárkový, velmi krátký, umožňuje kontrolovat výnosy. Vinifikace: Sklizeň: ruční. Metoda: tradiční Beaujolais, semi-karbonická, v celých hroznech. Macerace: 6 až 10 dní. Zrání: v nádobě. Degustace: Červená barva s krásnými fialovými odlesky, tato cuvée uvolňuje komplexní vůně červeného ovoce a rybízu, doprovázené náznaky mandle. Po jasném útoku víno zaplní celou ústa.
Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2017) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2017) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Nez velmi čistý, intenzivní a komplexní. Hrozny, meruňky, mango. Bílé květiny jsou výrazně přítomny: akát, bez, hloh a zimolez, podtržené krásnými minerálními tóny kamene na zápalky. Bouche masitá, bohatá a komplexní, dominovaná chutěmi bílého ovoce. Dobrá svěžest a ideální rovnováha. Accord metvin bílé maso, ryby, mořské plody, sýry. Vinification 3 až 5 výběrů podle zralosti. Srážení a fermentace v sudu. Přímá fermentace v sudu, zrání velkého vína 18 měsíců v sudu (1/3 nového dřeva) s bâtonnage kvasnic. Œil:krystalická barva, světle zlatá s zelenými odlesky. Rada enologa:podávat při 10-12°C. Alkohol:13,5%. Doba zrání:25 let. Balení:Krabice po 6 lahvích 75cl. Domaine:Domaine de Chevalier. Appellation:Pessac-Léognan. Millésime:2017. Kultura:Šetrná. Label:Kontrolovaná označení původu.
Viré-Clessé

Viré-Clessé

Jasně žluté šaty se zlatými odlesky. Jemné, přímé, s ovocnými tóny (žlutý citron, mučenka) a minerálními náznaky. Štědré, patro je čisté, přesné s náznaky citrusů a bílého ovoce. Slané, osvěžující zakončení.
Cadillac-Côtes De Bordeaux Château Naujan Lapeyrere (Bílé 2002) - BORDEAUX

Cadillac-Côtes De Bordeaux Château Naujan Lapeyrere (Bílé 2002) - BORDEAUX

Nez doré, s velkým aromatickým bohatstvím na vůně zavařeného kdoule a pomerančové kůry, doplněné o tóny včelího pylu, pražené mandle a vanilku, které se odhalují při aeraci. Bouche útok široký a krémový; marshmallow, akáciový med, žlutá broskev v sirupu, meruňka, perník a vanilka. Accord metvin cannelloni s jehněčím masem, bisoní dušené maso, hamburger, hovězí ocas na rajčatech, quiche s krvavnicí a jablky, steak s hranolkami. Vinification Techniky vinifikace v Domaine kombinují nejmodernější procesy s respektem k určité tradici Bordeaux. Fermentace probíhá v termoregulačních nerezových tancích. Conditionnement: Karton 6 lahví po 50cl. Œil: krásná prezentace s jasně zlatým odstínem. Domaine: Les Grands Châteaux de France. Appellation: Cadillac-Côtes de Bordeaux. Millésime: 2002. Cépage: Sémillon. Culture: Řízená. Label: Appellation d'Origine Contrôlée. Références: Zlatá medaile.
Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2018) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2018) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Nez révèle pomalu okouzlující vůně citronely, listů limetky, čerstvého grepfruitu, jamajského pepře a zázvoru s jádrem čerstvého citronu a grepfruitu. Bouche mikroskopická až plná, ústa přinášejí odvážné vrstvy citrusů a koření s fantastickým napětím a křídovou dochutí. Accord metvin bílé maso, ryby, mořské plody, sýry. Vinification Po ručním sběru a pečlivém třídění probíhá vinifikace v dubových sudech s přibližně 30% nového dřeva, před zráním ve stejných nádobách po více než rok. Œil: barva slámově žlutá. Le conseil de l'œnologue: podávat při 10-12°C. Taux d'alcoolémie: 14,5%. Temps de garde: 17 let. Conditionnement: Karton po 6 lahvích 75cl. Domaine: Domaine de Chevalier. Appellation: Pessac-Léognan. Millésime: 2018. Culture: Řízená. Label: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée).
Minervois Domaine Du Siestou - Domaine Du Siestou - LANGUEDOC

Minervois Domaine Du Siestou - Domaine Du Siestou - LANGUEDOC

Oko červené, tmavé a intenzivní, fialové odstíny Nos malé červené plody, zralé červené ovoce Ústa aróma malých červených plodů a zralého červeného ovoce, orientální koření, silné, ale ne agresivní Vinifikace Polokarbonická macerace. Po fermentaci je víno zráno v nerezových tancích až do lahvování. Doporučení k jídlu červené maso, zvěřina, gurmánská jídla Rada enologa podávejte mezi 17 a 19 °C Alkohol: 14% obj Doba zrání: 10 let Balení: Karton s 6 lahvemi po 75cl Domaine: Domaine du Siestou Appellation: Minervois Ročník: 2019 Odrůda: Carignan, Syrah Pěstování: Biologické Label: Chráněné zeměpisné označení
Mâcon Azé

Mâcon Azé

Lesklá zlatá barva se zelenými odlesky. Čerstvé, intenzivní s tóny peckovin (broskev, meruňka) a sušeného ovoce (mandle, lískový ořech). Tonizující, dužnina je vinná, subtilní, dobře vyvážená přirozenou svěžestí.