Beaujolais Vesnice
Tradiční beaujolais metoda: Poloviční karbonická macerace. Víno zraje v nerezových tancích, aby si zachovalo veškerou křupavost typického ovoce Beaujolais.
POZNÁMKY K DEGUSTACI
Intenzivní a hluboká rubínová barva s lesklými odlesky. Výrazné, nos nabízí kořeněné, opražené a vanilkové aroma, stejně jako ovocné tóny ostružin a višní. V ústech je útok plný harmonie, kulatý a lahodný. Patro odhaluje opražené a vanilkové chutě, smíchané s drobným černým ovocem.
POUŽITÍ JÍDLA A VÍNA
Podávejte při teplotě kolem 15 °C k pečenému králíku, grilovanému steak nebo černému pudinku s opečenými jablky. Skvěle se také hodí k sýrům jako Délice de Bourgogne nebo Tomme de Montagne.
Region: Beaujolais
Odrůda: Gamay Noir
Vinice: granitové půdy – kontinentální klima