Produkty pro červené dámy brýle čtení (33)

Chablis Grand Cru Les Preuses - Vína

Chablis Grand Cru Les Preuses - Vína

Síla a mineralita charakterizují toto Chablis Grand Cru. Domaine: DOMAINE BAUDOUIN MILLET Appellation: CHABLIS GRAND CRU LES PREUSES Région: BURGUNDSKO Couleur: Bílé Cépages: Chardonnay 100% Mode de culture: Odpovědné zemědělství Caractère: Suché Contenance: 75cl Poids: 1 kg
Jérôme Arnoux - Cellier des Tiercelines - Arbois - Nuance 2018

Jérôme Arnoux - Cellier des Tiercelines - Arbois - Nuance 2018

Víno: Cuvée Nuance od Jérôme Arnouxe je lahodná směs Chardonnay a Savagnin, která představuje skvělý úvod pro ty, kteří by se chtěli později vyzkoušet radosti z Vin Jaune. Ve skutečnosti, zatímco Chardonnay je zde vinifikováno klasickým způsobem v sudech (velkých dřevěných nádobách), Savagnin je vinifikován pod kvasnicovým závojem, podobně jako víno jaune, po dobu více než dvou let. Výsledkem je víno, které na začátku nabízí ovocné aroma citrusů a broskví, zatímco oxidační znaky se objevují ve střední a závěrečné části chuti s tóny ořechů, lískových ořechů a kari. Celkově je víno velmi dobře vyvážené, chutné a bude ideálním společníkem k zralému comté, bílým masům a krémovým rybám nebo exotické kuchyni! Objem: 75cl Typ: Bílé víno Odrůdy: 75% Chardonnay, 25% Savagnin AOC: Arbois Skladování: K pití již nyní a k uchování až do roku 2033 Teplota podávání: 11-13°C
Burgundská vína - Bílé

Burgundská vína - Bílé

Vinařství : Až na samém jihu Burgundska, na hranici s Beaujolais, oblast apelace přesahuje území vesnice. Vesnice Saint-Vérand má "d", apelace ho nemá, protože se sklízí ze šesti vesnic. Apelace byla založena v roce 1971, je to předposlední apelace udělená v oblasti Mâconnais. Vinařství : Půda : vápencové juraské podloží, které pokračuje v vápencových vrstvách Côte-d'Or, ideální pro Chardonnay. Denzita výsadby : 8 500 keřů/hektar. Řez : Guyot. Sklizeň : Ruční Výnosy : 55 až 65 hl/ha, umožňuje hroznům odhalit nuance našeho terroiru. Vinifikace : Velmi pomalé lisování, aby se respektovalo ovoce. Šťávy z posledního lisu nejsou uchovávány. Zrání : V nádobě po dobu 6 až 8 měsíců. Během celého procesu se rozhodnutí přijímají především na základě degustací. Tato data jsou přirozeně doplněna technickými analýzami. Stejně jako u všech vín z domény.