Mandle
Mandlové ořechy jsou velmi používanou surovinou v různých tradičních kuchyních oblasti Středomoří, zejména v sicilské, sardské a apulijské kuchyni, jak v sladkých, tak v slaných pokrmech. Sklízejí se ručně a pomocí tyčí (flexibilní tyče dlouhé od 3 do 5 metrů) v období srpna a září a používají se jak v kuchyni (pesto alla trapanese), tak v cukrářství (konfety, sušenky, zákusky, marcipán).
Bohaté na živiny a vlákninu pomáhají potlačit chuť k jídlu, aniž by způsobovaly přibývání na váze, a zároveň působí proti hyperglykémii a faktorům rizika kardiovaskulárních onemocnění.
Zde jsou nejnovější informace o přínosech mandlí, které byly prezentovány na výročním zasedání Americké společnosti pro výživu.
Jaké je nejlepší občerstvení pro přerušení hladu, aniž by to ohrozilo chuť k jídlu při jídlech? Nejnovější výsledky vědeckého výzkumu se zdají ponechávat málo pochybností, mezi nejlepšími volbami je ta, že se rozhodnete pro hrst mandlí.