Produkty pro andonová světla (2)

Původ vanilky Komory

Původ vanilky Komory

Komory se skládají ze 4 ostrovů: Mayotte a tří ostrovů nezávislých na Francii, které tvoří Unie Komor (Velký Komor, Anjouan a Moheli). Velký Komor je sopečný ostrov. Ostrov trpí vážným nedostatkem vody, sopečné skály vodu neudržují a je zde málo zdrojů. Hlavním ekonomickým zdrojem je pěstování vanilky. Vanilka, která byla na Komory zavedena před 30. lety 20. století, se pěstuje na všech čtyřech ostrovech tradičním způsobem. Tato rozmarná orchidej nabízí krásný květ s hroznovitým uspořádáním. Oplodnění provádějí ženy ručně za úsvitu. Dobrá pracovnice „vdává“ 1000 až 1500 vanilkových květů denně. Během sklizně se sbírá lusk po lusu, přesně těsně před „technickou zralostí“. Původ: Komory Region: Velký Komor Odrůda: Planifolia Náznaky: Rostlinné, květinové, estragon SKU: 5430002193137 obsah Polyolů: 25g ° Energie: 525Kcal, 2197kJ Celkový tuk: 49g z toho Nasycené tuky: 30g Sacharidy: 32g z toho Cukry: 6g * Bílkoviny: 9g Sůl: 0g
Ardeny - Bazalka

Ardeny - Bazalka

Umístěná v srdci belgických Arden, Biologická sýrárna Vielsalm se dokonale integruje do svého prostředí, aby vytvářela kvalitní bio sýr. Bio mléko používané sýrnictvím pochází z regionu, kde četné zelené louky nabízejí ideální prostředí pro získání kvalitního produktu. Ardenner je sýr, který dokonale symbolizuje tyto kořeny a identitu Biologické sýrárny Vielsalm. Chuť tradice a jemných chutí Ardenner šťastně spojuje chuť tradice a ty nejjemnější chutě. Zraje 5 až 10 týdnů ve své mladé verzi, 3 až 6 měsíců ve středně staré a více než 6 měsíců ve staré, je stejně lahodný na chlebu jako v kostkách na aperitiv. Mladý Ardenner se také vyrábí: - s bazalkou - se zázvorem a zeleným pepřem … Pro vylepšené chutě! Řada Ardenner