Produkty pro andonová světla (6)

Lugana Malavasi

Lugana Malavasi

VITIGNO: Trebbiano di Lugana 100% ZONA DI PRODUZIONE: Hrozny pocházejí z první zóny vápenaté jílovité oblasti u jezera Garda v legendární Sirmione, nadmořská výška 68 m n. m. SESTO DI IMPIANTO: Pěstování v řadách s guyotským řezem AFFINAMENTO E FERMENTAZIONE: V nerezových tancích při kontrolované teplotě COLORE: Intenzivní slámově žlutá s nazelenalými odlesky NASO: Příjemné bouquet s melounem a mandarinkou s náznaky máty a několika květinovými tóny BOCCA: Cítí se určitá astringence, ale téměř neznatelná a s vynikající ovocností CIBO: Všechny pokrmy na bázi ryb, polévky, těstoviny a rýže, bílé maso GRADO ALCOLICO: 13% vol TEMPERATURA DI SERVIZIO: 10/12° C
ROSATO SALENTO - RŮŽOVÁ VÍNA Z SALENTA

ROSATO SALENTO - RŮŽOVÁ VÍNA Z SALENTA

Hrozny: Negroamaro – černá Malvasia – Primitivo Výrobní oblast: Východní oblast Taranta Typ půdy: Červená země smíchaná s kameny, tuf a/nebo vápencem Typ pěstování vinné révy: Podporované alberello Průměrný věk vinice: 15 let Průměrná produkce / hektar: 90/120 q hroznů Ročník: Září Metoda sklizně hroznů: Ruční Alkohol: 11% -12% obj. Barva: Živá růžová Bukét: Charakteristická vinná Chuť: Suchá, velmi harmonická Teplota podávání (celsia): 8° 10° C Doporučeno: Aperitiv, ryby a italské předkrmy, mořské plody, jemné polévky, také zelenina, mozzarella a čerstvý sýr.
Pecorino - Novello Sardo

Pecorino - Novello Sardo

Sýr z ovčího mléka se jemným srdcem a krátkým zráním. Tento sýr se vyznačuje hladkou nebo mírně rýhovanou kůrou a barvou, která se pohybuje od bílé po jemně hnědou. Vyrobený z pasterizovaného ovčího mléka, syřidla a soli, Novello Sardo je sladký sýr s měkkou a kompaktní bílou hmotou. Jeho sladká a jemná chuť ho činí ideálním k ochutnání s hruškami, zlatým hroznovým vínem, chlebem Carasau a sezónní zeleninou. Jeho všestrannost z něj činí skvělý sýr na grilování a vynikající volbu pro stravu dětí. Sýr, který ztělesňuje sladkost a jednoduchost, Novello Sardo je lahůdkou pro chuťové pohárky, vhodnou pro každou příležitost, od lehkého jídla po sofistikovaný dezert.
Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene Suchý - Millesimato

Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene Suchý - Millesimato

Barva: Slámově žlutá s jemnými zelenkavými odlesky Aroma: Jemné vůně, ovocné a květinové tóny připomínající zralé exotické ovoce. Chuť: Elegantní, s příjemnou jemností, která vyvažuje lehkou kyselou notu. Skladování a podávání: Láhve by měly být skladovány v chladném a suchém prostředí, daleko od světla a zdrojů tepla. Podávejte při teplotě mezi 6-8 °C. Doporučuje se spíše velká sklenice ve tvaru tulipánu. Párování: Vynikající po jídle a dokonalý doplněk k suchým pečivům, ovocným koláčům a dalším tradičním italským dezertům.
MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi

MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi

Odborně zpracováno téměř v čistotě odrůdy Bovale Sardo (místně známé jako Muristellu), autochtonní odrůdy, která je věrně ztvárněna v tomto víně. Výsledkem je pomalá fermentace v malých ocelových nádržích a dlouhá zralost v malých sudech z francouzského dubu po dobu 3 let, následovaná ročním a trochu delším zráním v ležaté lahvi. Barva je neproniknutelná rubínově červená s fialovými odstíny, v nose se otevírá majestátně s tóny pazourku, grafitu a malých černých bobulí. Na patře uvolňuje své teplo následované jemnou a obklopující strukturou tříslovin, odhalující tóny černého kakaa. Nefiltrované víno, případné sedimenty neohrožují kvalitu, ale vyzdvihují typičnost a svědčí o integritě a přirozenosti našich enologických postupů. Skvělé v kombinaci s bohatými a strukturovanými pokrmy, jako jsou druhy zvěřiny, červené maso a zralé sýry.
Kozi sýr - Mudosu

Kozi sýr - Mudosu

Sýr z kozího mléka, který zachycuje podstatu a tradici Sardinie. Jeho pasta, žlutavě slámové barvy, se vyznačuje řídkým okem a pravidelnou, zrnitou strukturou, symbolem pečlivé a řemeslné výroby. Vůně tohoto sýra se s dozráváním zesiluje, což nabízí bohatý a lákavý čichový zážitek. Chuť Mudosu se mění od sladké, když je mladý, po příjemně pikantní s dozráváním, což poskytuje dokonalou rovnováhu mezi jemností a intenzitou. Tento sýr je vyráběn výhradně z kozího mléka pocházejícího z Ogliastry, regionu proslulého chovem koz, a je poctou kvalitě a excelenci sardinské produkce. S cylindrickým tvarem, hladkou a pevnou kůrou v barvě od světle hnědé po tmavou a nepoživatelnou kůrou, je Mudosu speciální sýr, ideální pro ty, kteří hledají jedinečnou chuť, bohatou na eleganci a rafinovanost.