Produkty pro balíček párků (5)

Turecký Červený Olej

Turecký Červený Olej

Turecké červené oleje a další sulfatované mastné kyseliny z německé produkce, přizpůsobené požadavkům zákazníka v různých obalech (malé obaly až po velkoobchod). Původ: Německo
Kurkuma, mletá

Kurkuma, mletá

Kategorie: Jednotlivé koření Chuť a aroma: dřevitě-zemitá vůně, teplá-kořeněná, mírně pepřová chuť s hořkým dozvukem Použití: Kurkuma dodává mnoha kari pokrmům typickou zlatavě žlutou barvu, ale také se používá k dochucení rýžových pokrmů, risotta, rybí polévky, chutney a severoafrických jehněčích jídel. Tip: Prášek by se na začátku vaření nikdy neměl opékat nebo příliš dlouho vařit, jinak jídlo bude příliš hořké. Složení: Kurkuma Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, hořčice a celeru. Obsah: 50 g v plechové dóze
Babassu olej

Babassu olej

Babassu-olej se získává z ořechů palmy babassu. Tato palma pochází z Brazílie, hlavní pěstební oblasti se nacházejí v Jižní Americe. Palma patří do rodiny Arecaceae a roste velmi pomalu. První plody nese až po 10 letech, může žít až 200 let a dosahuje výšky 30 metrů. Plody připomínají kokosové ořechy, měří 10 až 12 cm a obsahují 3 - 5 semen s přibližně 60-70% oleje. Olej je při teplotě pod 22 °C pevný, a proto se také nazývá babassu vosk nebo babassu tuk. Má vysoký obsah laurové kyseliny a vytváří jemný pocit na pokožce. Při kontaktu s pokožkou se rozpouští. Použití: Pharma: * Ulevuje kožním potížím Potraviny: * Složka sladkostí a pečiva * Výroba margarínu Kosmetika: * Ochrana pleti * Výroba krémů a šamponů * Ulevuje kožním potížím CAS:911078-92-1 EINECS:293-376-2 Barva: bělavá až žlutá Vůně: ořechová INCI: Orbignya Oleifera Seed Oil Skladování: chladné, suché, chráněné před světlem, skladovat v uzavřených obalech.
KaliSel

KaliSel

KaliSel je alternativou k soli v potravinách a pro vyváženější stravu. Chlorid draselný pro potravinářský průmysl je v souladu s mezinárodním potravinovým právem. KaliSel – Alternativa k soli v potravinách a pro vyváženější stravu - Chlorid draselný pro potravinářský průmysl - Přírodní původ - Zvlášť nízké obsahy vedlejších solí - V souladu s mezinárodním potravinovým právem - Přebírá v potravinářském průmyslu vícečetné a komplexní funkce analogické k chloridu sodnému - Díky podobnosti s chloridem sodným, ideální pro částečnou substituci - Pomáhá lidskému tělu pokrýt potřebu draslíku Doporučení k použití KaliSel obsahuje vysoce kvalitní chlorid draselný a je již široce používán potravinářským průmyslem při výrobě různých potravin. Používá se mimo jiné jako přísada a pomocná látka v procesech, stejně jako k obohacení potravin. KaliSel je...
Olej z kukui ořechů

Olej z kukui ořechů

Kukuinové oleje se získává ze semen kukuinového stromu, také nazývaného světelný strom. Tento strom patří do rodiny pryšcovitých. Původně rostl na horských svazích a v soutěskách na Havaji, ale nyní se nachází také v Polynésii, jižní Asii, Austrálii a na Cejlonu. Strom má bílé až růžové květy, ze kterých vznikají zelené, kulaté plody. Ty se skládají z tvrdé skořápky, která obsahuje dva tvrdé, kamenné plody. Dospělé stromy nesou 35-45 kg plodů ročně. Olej se získává extrakcí, horkým nebo studeným lisováním a poté se jemně filtruje a čistí nebo rafinuje. Olej má světle žlutou až oranžovou barvu a kyselou, travnatou a částečně chemickou vůni. Vyznačuje se vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, jako je kyselina linolová nebo linolenová, s až 90% podílem. Je tedy jedním z olejů s nejvyšším podílem mastných kyselin. CAS č.: 8015-80-3 Barva: čirá až oranžová Vůně: kyselá, travnatá, částečně mírně chemická Trvanlivost: 18 měsíců INCI Evropa: Aleurites Moluccana Seed Oil INCI USA: Aleurites Moluccana Seed Oil Skladování: skladovat na chladném, suchém, světlu a vzduchu chráněném místě v uzavřeném obalu Kvality: studeně lisovaný, kbA