Surimi z modrého treska - Mražené, v bloku 10 kg
Lovíme modrého merlanu (Micromesistius poutassou), který je k dispozici po celý rok v severovýchodním Atlantiku. Na palubě naší lodi ceníme jeho maso s vysokým obsahem bílkovin na bázi surimi, jehož kvalita patří mezi nejvyšší na světovém trhu. S gelačními silami (od 600 do >1000) a bělostí (přibližně 76) podobnými jako u aljašského tresky, ale s lepší elasticitou (od >1 do >1.50) a bez enzymatické aktivity (na rozdíl od pacifického merlanu) je jeho průmyslové použití snadné a stálé. Je například ideální pro výrobu surimi strouhanky, japonských Kamaboko, napodobenin kalamárových kroužků a úhořů, a pro formované produkty s nastavením. Také umožňuje, v kombinaci, zlepšit elasticitu těsta, nebo snadno připravit produkty bez vaječného bílku (bez alergenů). Nabízíme různé kvalitativní stupně podle vašeho použití a možnosti clean label (bez polyfosfátů a sorbitolu).