Produkty pro celozrnný kuskus (3)

Kuskus - Konvenční Semena a Flaky

Kuskus - Konvenční Semena a Flaky

Kuskus má berberský původ, slovo znamená "dobře srolovaný", což odkazuje na jeho tradiční přípravu. Původně se vyráběl ručně z tvrdé pšeničné semoliny: napařená semolina byla ručně srolována do malých kuliček, poté obalena v mouce a rozložena k sušení, aby zůstala křupavá. Je národním jídlem v severní Africe už tisíc let a jeho konzumace je rozšířená i v arabské gastronomii a na Blízkém východě, ale v současnosti je stále populárnější v mnoha oblastech světa, včetně naší země, díky své zdravé povaze a jednoduchému použití. Nejvýznamnějším minerálem v kuskusu je selen, který zprostředkovává široké spektrum biologických účinků.
Semena koriandru

Semena koriandru

Semena koriandru jsou celosvětově oblíbené koření, které je hned po pepři nejvíce používané. Tato semena se pěstují a zpracovávají po celém světě, přičemž Egypt je významným producentem. Semena koriandru nabízejí teplou, zemitou a aromatickou chuť, která se nejčastěji používá v mletém stavu. Jsou základem indické kuchyně, kde dodávají pokrmům nádech sladkosti a pikantnosti. V indonéské kuchyni se koriandr používá v receptech na tempeh a fazolové pokrmy. Semena pozvedávají chuť zelí, kukuřice, chutney a omáček a také se používají na nakládání zeleniny, což je činí univerzálním doplňkem do každé kuchyně.
Sezamová semena

Sezamová semena

Sezamová semena jsou všestrannou surovinou dostupnou v různých barvách, včetně bílé, hnědé, černé, červené a žluté. Tato semena jsou zbavena slupky, aby se odstranila černá kůže před balením, přičemž tmavší semena nabízejí nejvíce chuti. Sezamová semena mají oříškovou, čerstvou chuť, která se často používá jako posyp na chleba a housky. Také se posypávají na saláty a smažená jídla v asijské kuchyni. Mletý sezam je hlavní složkou Tahini, základní pasty na Blízkém východě, a používá se v tyčinkách se semeny, kuřecích pokrmech a rýžových pokrmech.