Anhydrická kyselina citronová v prášku - Čistič, okyselovač, potravinářská kvalita
Anhydrovaná kyselina citronová (prášek) se vyznačuje především tím, že je jemně sypká. Je vyráběna v Evropě. Její oblast použití je především v nápojích, potravinách a kosmetice. V nápojích zajišťuje příjemně osvěžující a mírně kyselou chuť. Zároveň kyselina citronová díky úpravě pH hodnoty snižuje tvorbu bakterií. Také v potravinách doplňuje dezerty a zákusky o jemně kyselou chuť. Dále přispívá k optimálnímu gelování v marmeládách a sladkostech. Jako čisticí prostředek je tato kyselina citronová optimální, protože je rychle biologicky odbouratelná a mnohem méně škodlivá než toxické fosfáty v běžných čisticích prostředcích. Anhydrovaná kyselina citronová, jemná, je univerzální čisticí prostředek s ekologickými vlastnostmi!
Kyselina citronová je rozpustná ve vodě. Dávkování se liší podle použití.
Vlastnosti produktu: Bezlepkové, Bez laktózy, Veganské
Označení potravin: E330
Výroba: Kyselina citronová se získává z melasy.