Produkty pro cotopaxi allpa (2)

Draselný sorbát

Draselný sorbát

Kaliumsorban je vysoce účinný, bezpečný a netoxický konzervant pro potraviny. I když je kaliumsorban jedním z mnoha konzervantů na trhu, patří mezi nejlepší, protože je neškodný a univerzální. Kaliumsorban se většinou vyrábí synteticky. Je to bez chuti a zápachu prášek. Podle FDA je považován za bezpečný pro použití, protože se v těle rozkládá na vodu a oxid uhličitý. Je zařazen na seznam konzervantů, které mohou být používány v kosmetických prostředcích s omezeními. Jeho maximální povolená koncentrace v konečném produktu činí 0,6 %, počítáno jako kyselina sorbová. Nejlépe funguje v kyselém prostředí, jinak jsou jeho vlastnosti mnohem slabší.
Urea

Urea

Urea je organická chemická sloučenina, kterou nazýváme diamid kyseliny uhličité. Je to konečný produkt metabolismu bílkovin a dalších dusíkatých sloučenin u živočichů ureotelických (kteří vylučují většinu svého dusíku ve formě urey prostřednictvím metabolických procesů). V průmyslovém měřítku se urea vyrábí přímou reakcí oxidu uhličitého s amoniakem pod tlakem a při teplotách mezi 160 a 200 °C. Produkt je vysoce hygroskopický a má podobu bílých granulí. Je bílý, krystalický a bez zápachu a nerozpouští se v tucích. Obvykle se vyskytuje v koncentracích 45 %, 40 % a 30 %.