Maltitol - Maltitol 80/55
Maltitaste maltitolový sirup se získává katalytickou hydrogenací maltózového sirupu.
Má nižší glykemický index než stolní cukr.
Nízká kalorická hodnota.
Nezanechává nežádoucí chuť v ústech.
Vynikající tepelná odolnost.
Nízká hygroskopičnost.
Zajišťuje kontrolu viskozity, krystalizace a barvy.
Nedává vznik zubnímu kazu.
Poskytuje vynikající křupavost pro potahování žvýkaček.
Nevstupuje do Maillardovy reakce.
Vyhovuje USP/EP/BP.
Aplikační oblasti: čokoláda, zmrzlina, dietní produkty, koláče, sušenky, cukr, žvýkačky, energetické tyčinky, nealkoholické nápoje, halva, džem, pomazánková čokoláda, oplatky a pekařské výrobky.
Forma balení: plechovka, sud, cisterna a flexi tank.
Doba trvanlivosti: 24 měsíců.
Původ: Turecko.