Bio celé kardamom
Co je kardamom?
Rostliny kardamomu (Elettaria cardamomum) rostou převážně v vyšších a zastíněných oblastech poblíž tropických lesů s relativně vysokým množstvím srážek. Tyto podmínky se nacházejí především v jihovýchodní Asii a Střední Americe. Kardamom je také známý jako zelený kardamom a je příbuzný zázvoru. Kardamom má lahodnou sladkou a pálivou vůni. Chuť kardamomu připomíná bergamot, citron a kafr. Po sklizni se lusky suší a poté získávají matně zelenou barvu. Mají délku 1,5 až 2 cm.
Zdravotní vlastnosti semínek kardamomu a jejich použití
Kardamom obsahuje mnoho minerálů, jako je železo, vápník, draslík a mangan. 1 polévková lžíce již obsahuje 80 % doporučené denní dávky manganu. Kardamom se používá v mnoha pokrmech k obohacení chuti, například v pečeném mletém mase a vařených klobásách. Je to také běžně používané koření v mnoha východních a afrických pokrmech. Kardamom má velmi specifickou chuť. Pokud ho použijete příliš mnoho, může to být přehnané...