Kmínová semena
# Přehled
Rostlina kmínu je příbuzná petrželce a pochází z oblasti Středozemního moře. Tato semena mají pronikavé citronové chutě a nejčastěji se používají v mletém stavu. Je to velmi základní ingredience v kuchyni Blízkého východu a Indie a činí z něj oblíbené koření v několika etnických kuchyních.
## Běžné použití
Mletá kmínová semena se velmi často používají ve španělských, mexických, blízkovýchodních a středomořských pokrmech. Přidává se do fazolových ragú, zeleninových ragú, čočky, dahlů a omáček na bázi rajčat. V Evropě se kmínová semena velmi pravidelně přidávají do chlebů, jako jsou tyčinky a kukuřičný chléb. V Indii je téměř vždy součástí dobrého kari – ve skutečnosti je součástí garam masaly. Kmín lze také použít k ochucení sýrů.
## Doporučené skladování
Nejdůležitější je, že sušené bylinky a koření nikdy nemohou zkazit, pokud jsou uchovávány v suchu. Ano, síla se ztrácí, ale stále to ovlivní chuť vašeho vaření.
### Čistota:
99% čistý kmín s očekávanými malými stonky kmínu vyčištěnými od jakýchkoli cizích materiálů.
### Balení:
25 kg v polypropylenových nebo papírových pytlích podle požadavku.
Semena, kořeny, listy a květy vydrží déle než drcené nebo mleté bylinky a koření. Když se chystáte skladovat své sušené bylinky a koření, je zásadní, aby byly zcela suché. Dobrou indikací je, když je třete prstem, abyste zkontrolovali, zda se drobí. Jak kyslík degraduje sušené bylinky a koření v průběhu času, měli byste je skladovat v hermetických nádobách. Skleněné nádoby se uzavíratelnými víčky jsou ideální, stejně jako kovové plechovky. Plast není vhodný pro dlouhodobé skladování. Sluneční světlo také degraduje sušené bylinky a koření; proto by měly být skladovány v tmavé skříni, která je chladná a suchá. Pokud je vaše kořenící police blízko sporáku nebo vařiče, pára degraduje vaše bylinky a koření pokaždé, když otevřete nádobu při vaření. Při nákupu ve velkém byste měli vždy skladovat pouze část sušených bylin a koření ve skleněné nebo kovové nádobě. Pokaždé, když ji otevřete, je vystavena vlivům. Při nákupu ve velkém je užitečné označit vaše nádoby datem nákupu a datem vyřazení.