Produkty pro družný čaj (2)

Myrrh guma

Myrrh guma

Myrrha je aromatická přírodní pryskyřice z stromů rodu Commiphora. Existuje několik poddruhů různých původů. Myrrha pochází z Jemenu, Somálska, Etiopie a Keni. Esenciální olej se získává parní destilací pryskyřice a poté se používá v různých aplikacích, zejména v tradiční medicíně, kosmetickém a parfémovém průmyslu. Nové oblasti použití se však objevují i v moderním farmaceutickém průmyslu.
Guarová mouka

Guarová mouka

Guarkernmehl se získává z endospermu rostliny guar, Cyamopsis tetragonolobus. Patří do rodiny luštěnin. Takzvaná keříčková fazole se pěstuje především v Indii a Pákistánu od července do prosince. Kvalita, dostupnost a ceny jsou však v tomto období silně závislé na monzunu. Rajasthan, Gujarat a Haryana patří mezi nejdůležitější pěstební oblasti. Suché guarové fazole se mlátí, aby se získala guarová semena (semena) z fazole. Dalším krokem je oddělení slupky a klíčku, čímž se vyrábí hydrokolloid guar (split).