Jemné koření z skořice
Skořice je koření získávané z vnitřní kůry různých druhů stromů v rámci rodu "Cinnamomum". Existuje více než 250 druhů Cinnamomum, ale samotné koření je vyrobeno z kombinace několika typů, přičemž nejvýznamnější jsou stromy Cinnamomum Verum (známý jako "Pravá skořice") a Cinnamomum Cassia (nebo "Čínská skořice").
Teplá a lákavá vůně a výrazná chuť skořice jsou částečně způsobeny esenciálním olejem, který koření obsahuje, Cinnamaldehydem – spolu s přibližně 80 dalšími aromatickými sloučeninami. Tento komplexní chuťový profil dělá ze skořice dokonalý doplněk do mnoha různých receptů, a také ji činí klíčovou součástí čínské pětice koření!
Tradiční medicína dlouho považuje skořici za pomocníka při trávení, ale existují také tvrzení, že je bohatá na antioxidanty, snižuje krevní tlak a zlepšuje zdraví střev! V roce 3500 př. n. l.
Produktová skupina: Koření a bylinky
Kategorie: Koření
Typ: Mleté
Povaha: Přírodní