Produkty pro globuli bolesti (4)

Selenová kvasnice

Selenová kvasnice

Selenový kvas, vyráběný fermentací Saccharomyces cerevisiae v médiu bohatém na selen, je uznávaným zdrojem organického selenu ve formě potravy. Selen je základní stopový prvek, který úzce souvisí se zdravím člověka. Selenový kvas je jedním z nejlepších zdrojů organického selenu. Absorpce a využití organického selenu je mnohem vyšší než u anorganického selenu a toxicita organického selenu je mnohem nižší. EC číslo: 231-957-4 Molekulární vzorec: Se CAS číslo: 7782-49-2
Draselný sorbát

Draselný sorbát

Kaliumsorban je vysoce účinný, bezpečný a netoxický konzervant pro potraviny. I když je kaliumsorban jedním z mnoha konzervantů na trhu, patří mezi nejlepší, protože je neškodný a univerzální. Kaliumsorban se většinou vyrábí synteticky. Je to bez chuti a zápachu prášek. Podle FDA je považován za bezpečný pro použití, protože se v těle rozkládá na vodu a oxid uhličitý. Je zařazen na seznam konzervantů, které mohou být používány v kosmetických prostředcích s omezeními. Jeho maximální povolená koncentrace v konečném produktu činí 0,6 %, počítáno jako kyselina sorbová. Nejlépe funguje v kyselém prostředí, jinak jsou jeho vlastnosti mnohem slabší.
Melatonin

Melatonin

Melatonin je indolaminový neurohormon, jehož hladiny se mění v denním cyklu, což umožňuje synchronizaci cirkadiánních rytmů několika biologických funkcí u zvířat, rostlin a mikroorganismů. Mnohé biologické účinky melatoninu jsou přenášeny prostřednictvím melatoninových receptorů, včetně subtypů MT1, MT2 a MT3. Melatonin zvyšuje hladiny glutathion peroxidázy, superoxid dismutáz a katalázy. EC číslo: 200-797-7 Molekulární vzorec: C₁₃H₁₆N₂O₂ CAS číslo: 73-31-4
Erytritol

Erytritol

Erythritol je přírodní cukerný alkohol/polyol schválený pro použití jako potravinový aditivum po celém světě. Erythritol je téměř 70 % sladší než cukr a používá se jako hromadný sladidlo. Erythritol byl objeven v roce 1848 a přirozeně se vyskytuje v některém ovoci a fermentovaných potravinách. Chuťový profil erythritolu je velmi podobný cukru. Je nekariogenní a má nejvyšší trávicí toleranci mezi polyoly. Protože je přírodní, nezpůsobuje žádné vedlejší účinky a chutná téměř přesně jako cukr bez kalorií. EC číslo: 205-737-3 Molekulární vzorec: C4H10O4 CAS číslo: 149-32-6