Adaptogeny jsou netoxické rostliny, charakterizované specifickým účinkem na lidské tělo a mysl. Obecnou vlastností všech adaptogenů je odstraňování účinků stresu a přizpůsobení těla nepříznivým vnějším podmínkám. Shiitake <em>(Lentinus edodes)</em>, v Polsku také známé jako japonské tvrdé houby, mají mimořádné zdravotní vlastnosti, které se používají v medicíně po staletí na Dálném východě. V těchto oblastech se houbám shiitake dokonce říká "elixír života", protože se věří, že poskytují lidem zdraví a dokonce i dlouhověkost. Není divu: tyto hnědé a masité houby s vlnitým kloboukem jsou pokladem látek, které mají pozitivní vliv na fungování těla. Všechny mají rekordní obsah draslíku a niacinu (vitamín B3), zejména. Také obsahují posilující vitamín D, stejně jako vápník a fosfor.
Divoké hříbky (boletus edulis) čerstvé z našeho regionu Aliste (Zamora), Španělsko. V Faundez Gourmet je sbíráme, abychom zajistili jejich výběr a zpracování na čerstvé, mražené, sušené a konzervované produkty. Jsme velkoobchodníci.
Sušené houby od odrůd:
Boletus edulis
Chantallela_Rebozuelo
Níscalo.
Stále více roste poptávka po různých druzích jedlých hub pro použití v kuchyni. Dnes můžeme najít širokou škálu čerstvých jedlých hub, jak divokých, tak pěstovaných. Je však třeba mít na paměti, že čerstvé houby mají velmi krátkou trvanlivost. Proto je stále častěji využívána možnost sušených hub, které mají trvanlivost přesahující 2 roky. To nám dnes umožňuje užívat si velké množství druhů jedlých hub po celý rok.
Houbám se říká houby s velkou rozmanitostí tvarů, velikostí a barev. Chybí jim chlorofyl a živí se rozkládajícími se látkami nebo jinými organickými materiály. Houby se vyskytují po celém světě v různých prostředích a hrají rozhodující roli v ekosystémech tím, že rozkládají odumřelý rostlinný materiál a recyklují živiny. Zatímco některé druhy hub jsou jedlé a používají se při vaření, jiné jsou jedovaté a potenciálně nebezpečné. Některé houby mají léčivé vlastnosti a používají se pro tradiční léčebné účely. Kromě toho houby vzbudily zájem vědeckého výzkumu díky svým potenciálním přínosům pro životní prostředí a zdraví.
Spitzmorčely jsou ihned po sklizni pečlivě očištěny a sušeny. Díky tomu si houby zachovávají svou jedinečnou chuť a včelí strukturu. Poté jsou sušené spitzmorčely ručně tříděny a baleny.
Spitzmorčel je jednou z nejznámějších a mezi gurmány nejvyhledávanějších lesních hub. Jeho jemná rovnováha mezi mírně kořeněnou chutí a masitou strukturou vytváří delikatesu, která je zvlášť ceněna v francouzské kuchyni. Tyto elegantní houby přinášejí jedinečný zážitek a skvěle se hodí jako předkrm, k vylepšení omáček a smažených pokrmů, stejně jako k přípravě jemných risott.
Před použitím je třeba sušené houby přelít vodou a nechat asi 30 minut nabobtnat. Houby nasají trochu tekutiny a tím se zvětší a stanou šťavnatější. Poté je vyjměte z vody a připravte podle vašeho receptu.
Číslo produktu: 7001
Energetická hodnota: 1028 kJ / 289 kcal
Tuky: 5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0.42 g
Sacharidy: 17.3 g
z toho cukry: 1.84 g
Bílkoviny: 29.6 g
Sůl: 0.04 g
Hmotnost: 15 g
Složení: celé hlavy spitzmorčel
Alergeny: žádné
Země původu: Bosna a Hercegovina
Značka: Dr. Ana Collection
Výrobce: AnaVita Naturkost GmbH
Polévka z houbového pyré sušeného mrazem je zdravé a chutné instantní jídlo. Stačí přidat sklenici vroucí vody k přírodním ingrediencím a po 5-7 minutách si vychutnáte lahodný první chod.
Houbová krémová polévka obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny obohacené o vitamíny D, E, PP a C. Díky vysokému obsahu živin lze pokrm zařadit do jídelníčku cestovatelů (lze vařit v obalu) a je pohodlné si ho vzít s sebou do práce. Můžete ji mít také "v rezervě" v kuchyni pro rychlé vaření. Je třeba poznamenat, že trvanlivost sušených potravin je dlouhá a zároveň jsou zachovány chuťové vlastnosti.
Jak chutná?
Houbová krémová polévka má jemnou krémovou chuť a intenzivní aroma. Bohatý vývar rychle zasytí tělo a dokonale zahřeje. Připravená podle klasického receptu, lahodná houbová polévka od Panfruit může být bezpečně podávána na slavnostní hostině.
Způsob přípravy:
zbavte se absorbéru kyslíku
Naše konopná mouka pochází z konopných semen, známých také jako chènevis, a je získávána z kultivace konopí s extrémně nízkým obsahem THC (<0,2%) v souladu s legislativou. Je velmi bohatá na vlákninu (40 %) a bílkoviny (33 %). Získává se v našem mlýně z výlisků, které vznikají lisováním semen pro výrobu konopného oleje.
Obsah 13 stopových prvků (N, Cu, Mn, Zn, Mo, Co, B, Fe, P, Ca, Mg, Na, K). Více než 60 % huminových kyselin. Zvýšená rozpustnost. Snadné použití jak v suché, tak v tekuté formě; vhodné pro všechny typy.
Vysoce kvalitní vlašské ořechy a/nebo listy na velkoobchod.
Jak listy, tak přepážky se široce používají v medicíně. Přepážky obsahují nejvíce jódu. To způsobuje příjemnou tmavě hnědou barvu a hořkou chuť. Díky vysokému obsahu jódu je tento produkt ceněn. Obsahuje také stopové prvky, jako je draslík, hořčík a zinek. Vitamínové složení přepážek je bohaté: obsahují karoten, nikotinovou a askorbovou kyselinu, vitamíny skupiny B a vitamín PP. V přepážkách je také mnoho aminokyselin, tříslovin a esenciálních olejů, které určují jejich přínos pro lidské tělo.
Zajišťujeme sušení našich produktů v souladu se všemi požadavky, abychom zachovali maximální množství užitečných látek.
Země původu - Ukrajina
Typ: Konvenční
Část rostliny: Přepážky, listy
Množství: až 3 tuny ročně
Balení: Podle potřeby
PRODUKT PŘÍRODNÍHO PŮVODU (7,3 kg, 14,3 kg, 26,5 kg). Melasa 100% přírodní. Náš produkt patří do kategorie nesířené melasy: je bez oxidu siřičitého. Bez konzervantů a aditiv. Jeho univerzální složení umožňuje použití na půdách a plodinách všech typů: venkovní, vnitřní a ve sklenících.