Produkty pro italské intimity (4)

Pasta Rigatoni Ruvidi

Pasta Rigatoni Ruvidi

Voda, vejce a semolina z tvrdé pšenice vytvářejí dokonalou směs pro tento tvar těstovin, který se vyznačuje svou trubkovou formou a drsným, rýhovaným povrchem. Tato konzistence je navržena tak, aby zachycovala a udržovala omáčky, což z ní činí ideální kombinaci pro bohaté ragú (masová omáčka).
Těstoviny Lasagna al Ragù

Těstoviny Lasagna al Ragù

Zapečená lasagne je klasika a jedno z jídel, které proslavilo italskou kuchyni po celém světě. Tato verze, ta nejznámější ze všech, je ochucena typickým boloňským masovým ragú a bešamelovou omáčkou. Lasagne s rustikální chutí, přesně jako ty, které se připravují v italských domácnostech, připravené k vychutnání a které potřebují jen ohřát.
Tagliatelle all'Uovo

Tagliatelle all'Uovo

Čerstvé vaječné tagliatelle jsou dlouhým formátem těstovin, který je po celém světě známý svou konzistencí, chutí a velikostí. Je synonymem emilské kuchyně, je vysoce univerzální a může být použit v nesčetných přípravách. Je ideální s ragú (masovou omáčkou), houbovou omáčkou nebo omáčkou s lanýži, a je stejně lahodný s jednoduchými rajčatovými omáčkami.
Těstoviny Spaghetti alla Chitarra

Těstoviny Spaghetti alla Chitarra

Spaghetti alla chitarra, známé také jako maccheroni alla chitarra, jsou speciálním typem čerstvých vaječných těstovin. Abruzzská verze piemontských tagliolini se vyznačuje svou odlišnou formou. Je silnější a má čtvercový průřez, což z něj činí ideální volbu pro doprovod masových, rybích nebo zeleninových omáček.