Ceylonská skořice
V 16. století objevili portugalští dobyvatelé cejlonskou skořici na Srí Lance a přivezli toto koření do Evropy v 16. a 17. století. Cejlonská skořice se získává z divoce rostoucích stromů, které dosahují výšky až 10 m a rostou v lesích Cejlonu a jižní Indie. Toto koření se vyrábí z nejjemnější vnitřní kůry, která byla sklizena z tříleté výhonky.
Pravá cejlonská skořice je silně vonné a chuťově vynikající koření. Každý, kdo ji někdy ochutnal, dobře ví, jaké různé chuťové kvality toto koření může mít.
Sacharidy (g / 100 g): 4,0
Tuky (g / 100 g): 3,0
Bílkoviny (g / 100 g): 28
Energetická hodnota (kcal): 160
Minimální trvanlivost: 18 měsíců
Čistá hmotnost (g): 30