Hlíva Enoki
Enoki se skládá z malého bílého nebo béžového klobouku a dlouhého stonku, který může měřit až 10 centimetrů. Enoki roste v trsech a pěstuje se na pařezech nebo na substrátu na bázi pilin. Hlavně se pěstuje v Japonsku.
Enoki má jemnou, ovocnou chuť a mírně křupavou texturu. Houbové enoki jsou vynikající syrové v salátech nebo rychle vařené. Jsou připravené k použití.
Tipy na přípravu
Asijské houby vyžadují jen minimální čištění. Je dobré je otřít vlhkým hadříkem (mytí pod tekoucí vodou by jim vzalo část chuti).
Na Enoki je dobré vše. Je "připravené k použití". Doporučujeme pouze odříznout konec pokrytý substrátem.
Enoki je lahodné syrové. Ozdobí a dochutí saláty a sendviče. Přidává se do polévek (používá se jako vermicelli) a do pokrmů vařených na východní způsob, přidává se na konci vaření, aby se zachovala jeho jemná chuť.
Tipy...