Produkty pro kurry (3)

Sladký (bez soli) a pálivý kari prášek

Sladký (bez soli) a pálivý kari prášek

Benefici: Curry je název směsi koření. Častěji se kombinuje s rýží, masem a zeleninou. V britské kuchyni se curry nazývá masový ragú a nejznámějším pokrmem s curry je "Kuře s curry omáčkou". V asijských zemích se věří, že směs těchto koření snižuje riziko demence, cirhózy jater, chrání před kardiovaskulárními onemocněními a posiluje imunitní systém. Předpokládá se, že curry působí jako antibiotikum, protože údajně pomáhá vstřebávat potravu a čistí od toxinů. Konzumace curry zahřívá tělo, což vede k produkci více endorfinů, hormonu štěstí. Použití: curry v prášku může být použito jako univerzální koření. Obvykle se používá k dochucení zeleniny, masa, polévek, omáček, dušených pokrmů, ale může také dochutit míchaná vejce, kuřecí salát a brambory nebo prakticky jakýkoli jiný pokrm. Balení: 250g, 500g a sypané
Sladký kari prášek (bez soli) a pikantní

Sladký kari prášek (bez soli) a pikantní

Kari je název směsi koření. Nejčastěji se kombinuje s rýží, masem a zeleninou. V britské kuchyni se kari nazývá omáčka na maso a nejznámějším pokrmem s kari je „kuře na kari omáčce“. V asijských zemích lidé věří, že směs těchto koření snižuje riziko demence, cirhózy jater, chrání před kardiovaskulárními onemocněními a posiluje imunitní systém. Předpokládá se, že kari působí jako antibiotikum, protože údajně pomáhá vstřebávat potravu a odstraňovat toxiny. Balení: 250g, 500g a volně
Cajun

Cajun

Cajun se skládá z papriky, česneku, cibule, koriandru, tymiánu, oregana, celeru, černého pepře, kmínu, papriky, hořčičných semínek (bílých a žlutých). Některé z těchto bylin a koření se používají již dlouho v různých kuchyních, protože jsou považovány nejen za chutné, ale také užitečné. Kuchyně cajun je styl vaření, který vznikl v Louisianě od imigrantů, francouzských Akadijců, v 18. století. Akadijci byli prvními francouzskými osadníky v Severní Americe. Imigrovali do dnešních kanadských provincií. Přinášeli si s sebou tradiční francouzské recepty, které přizpůsobovali tomu, co mohli najít, chytit nebo sklidit na souši a na moři. V polovině 18. století odmítli podřídit se britské koruně a byli Balení: 125g, 250g a volně