Produkty pro kuskus hellofresh (3)

Koriandr - Olejnatá semena

Koriandr - Olejnatá semena

Koriandr se používá jako koření v kuchyni a k dodání příjemné vůně v parfumerii, kosmetice a výrobě mýdel. Rostlina je dobrým medonosným rostlinou. Je široce používán jako koření pro ochucení a posílení klobás, sýrů, konzervovaného masa a ryb, nakládané zeleniny, nakládaných okurek a likérů, přidává se do pečení Borodinského chleba, cukrářských a kulinářských výrobků, stejně jako při výrobě některých typů piva a likérů (v Německu). Esenciální olej se získává z plodů, který se používá pro syntézu linalylacetátu, citralu a dalších aromatických látek používaných v parfumerii a kosmetice k dodání parfémovým výrobkům vůně konvalinky, fialky, růže, bergamotu, lilie, citronu atd. Esenciální olej se používá v technologiích, výrobě mýdel a v textilním průmyslu. Po destilaci esenciálního oleje se extrahuje mastný olej, který se používá v mýdlářském průmyslu a při výrobě olejové kyseliny.
Špalda - Cereálie

Špalda - Cereálie

Je to obilná plodina. Zraje, je odolná vůči mnoha houbovým chorobám, nenáročná. Klásky jsou uzavřeny před nečistotami, neztrácí nahromaděnou vlhkost, je chráněna před škůdci. Obsahuje hodně bílkovin, málo kalorií a většinu esenciálních aminokyselin. Obsahuje také další vitamíny a různé makro a mikroživiny. Mnoho různých pokrmů lze z ní připravit: chléb, kaše, polévky, sušenky, omáčky a krémy, přílohy k rybám, masu a dezertům.
Cizrna - Luštěniny

Cizrna - Luštěniny

Cizrna je potravinový produkt, jedna z nejstarších luštěnin na Blízkém východě, začala se pěstovat před více než 7 tisíci lety. Je běžná v zemích západní a střední Asie, severní Afriky a severní Ameriky. Z cizrny se vyrábějí hummus a falafel. Smažené fazole se nazývají Lelebee. Cizrna se široce používá ve veganské, vegetariánské a indické kuchyni. Tradičně je používání cizrny aktuální pro středomořský region. Cizrna se používá k výrobě cizrnové mouky, která se zejména používá v indické kuchyni. A například v italské kuchyni se používá k výrobě plochých koláčů farinatas, ale objemy pěstování cizrny v samotné Itálii jsou zanedbatelné. Bílé odrůdy semen se převážně používají k jídlu. Tepelná úprava trvá déle než u čočky a hrášku. Semena cizrny slouží jako zdroj zinku a kyseliny listové.