Produkty pro list špenátu (2)

Drcená petržel

Drcená petržel

Rozdrcená petržel je univerzální bylinka, která se používá již od římských dob jako ozdoba a zlepšovač chuti v slaných pokrmech. Pěstuje se po celém světě, přičemž Severní Afrika a Blízký východ jsou hlavními zpracovateli. Petržel dodává jemnou vůni a chuť směsím bylinkových koření, masovým marinádám, vinaigretám a zeleninovým polévkám. Skvěle se hodí k vaječným pokrmům, pečené zelenině a bylinkovému chlebu a je základní součástí italské kuchyně. Aby se zachovala její kvalita, měla by být rozdrcená petržel skladována v vzduchotěsných nádobách, mimo světlo a vlhkost.
Lékořice

Lékořice

Lékořice je sladký, sušený kořen pocházející z Blízkého východu a Střední Asie. Je sklízen, čištěn a sušen, aby se používal v různých kulinářských aplikacích. Lékořice dodává sladkou chuť koláčům, pečivu a dezertům jako jsou zmrzliny a panna cotta. Také se používá jako přírodní sladidlo v kávových směsích a k zvýšení sladkosti zvěřiny. Aby si lékořice udržela svou chuť, měla by být skladována v vzduchotěsných nádobách, mimo světlo a vlhkost.