Produkty pro listy koriandru (9)

Šťovík

Šťovík

Šťovík je listová zelenina, kterou používáme syrovou nebo vařenou pro její kyselou a mírně citronovou chuť. Používá se jako aromatická bylina, která vylepšuje polévky a zeleninu, pokrmy z ryb a vejce, se kterými se obzvlášť dobře snáší. Bohatý na vlákninu, hořčík, draslík, železo a vitamíny A, C, E, je od starověku uznáván pro své trávicí a stahující účinky.
Chili paprička

Chili paprička

Chilli paprička je členem rodiny Solanaceae, jako je rajče. Existuje několik odrůd, tvarů, barev, chutí a síly pálivosti na škále od neutrální po explozivní. Charakteristiky chilli papričky: - Obsahuje kapsaicin, který pomáhá spalovat tuky a snižovat chuť k jídlu - Obsahuje vitamíny A, B6, C a E, a stopové prvky jako měď a železo - Chilli paprička omezuje možnost vzniku mrtvice nebo infarktu. Podporuje dobrou cirkulaci krve a transport kyslíku do všech orgánů těla - Původ, velikost, vlhkost, balení, množství, cena podle dohody s kupujícím - INCOTERMS: LETECKY NEBO MOŘEM
Mučenková květina

Mučenková květina

Mučednická květina
Mražený kerblík

Mražený kerblík

Kerblík byl pečlivě vybrán, čerstvě omyt a nakrájen před tím, než byl zmražen metodou IQF a poté zabalen. Stonky byly odstraněny. Tato bylinka, která je originální svou chutí, si díky svému ZIP sáčku plně uchová svou chuť. BALENÍ: 8 x 250 g = 2 kg
Cébette

Cébette

Cébette je známá svou lahodnou chutí, která se hodí jak do letních salátů, tak do chutných teplých pokrmů, a vyznačuje se výraznou chutí a vůní. Cébette je často zaměňována s jarní cibulkou, přestože se jedná o velmi odlišnou variantu. Tato rostlina se totiž odlišuje svým nedovyvinutým bulbem, které má podlouhlý tvar, až se zaměňuje se svým stonkem. Nakonec je tato rostlina jedlá na jaře, v létě a na podzim (od května do října).
Oregano

Oregano

Oregano je rostlina s výraznou chutí, která se velmi často používá v italské kuchyni. Je nezbytnou součástí přípravy dobré pizzy a skvěle se kombinuje s dalšími čerstvými bylinkami, jako je bazalka nebo tymián, pro dochucení rajčatových omáček. Pokud je vybráno čerstvé, jeho chuť je jemnější a příjemně doplní delikátní ryby z Středomoří.
Meduňka

Meduňka

Meduňka je rostlina s citronovou vůní, jejíž listy mají super schopnost! Když se třou o štípnutí hmyzem, zmírňují jeho účinky. Meduňka se používá pro své uklidňující a relaxační vlastnosti v nálevu nebo ve vaně. V kuchyni meduňka jemně ochucuje drůbež a bílé maso. V cukrařině dodává lahodnou chuť dezertům, krémům a flanům.
Máta

Máta

Máta je lahodná aromatická rostlina, která voní pokrmům ve všech kuchyních světa: salátům, koktejlům, limonádám nebo ovocným šťávám, horkým nebo studeným polévkám, čajům, zmrzlinám… Je také jednou z nejpoužívanějších léčivých rostlin pro své antiseptické, analgetické, stimulující a astringentní vlastnosti. Použití máty je nekonečné a kytice máty umožňuje zejména: - ochutit vinaigrette - ochutit vodu na vaření zeleniny a brambor na páře - aromatizovat máslo - ochutit pečivo ve spojení s čokoládou - aromatizovat kostky ledu - připravit inhalaci proti kašli nebo nachlazení - ochutit vodu do koupele - odpuzovat hmyz ze zahrady a parazity domácích zvířat
Mražená máta

Mražená máta

Čerstvá máta byla vybrána, omyta, zmražena metodou IQF, nakrájena a zabalena. Stonky byly odstraněny. Produkt není blanšírovaný a je připraven k použití. Tato sladká máta je ideální pro všechny vaše kulinářské přípravy, jako jsou emulze a trendy koktejly, jako je Mojito. Balení: 8 x 250 g = 2 kg