Bio Wasabi pasta 10 kg kbelík - ALELOR
Wasabi je rostlina (wasabia japonica) zelené barvy z rodiny křenu, která pochází z Japonska a používá se jako koření (připravené z kořene wasabi). Často se říká, že je to japonská hořčice, protože má extrémně pálivou chuť.
Wasabi, nebo také japonský křen, roste přirozeně pouze v Japonsku a na ostrově Sachalin, což přispívá k jeho vzácnosti.
V japonské kuchyni je nezbytné pro zvýraznění chutí sushi a sashimi (syrových ryb). Lze ho nalézt ve formě tuby s hotovou pastou nebo v prášku, do kterého je třeba přidat vodu, aby se získala slavná zelená pasta.
Bohaté na vitamín C, draslík a vápník, je také známé svým účinkem na volné radikály (antioxidant), cukrovku nebo oběhový systém. Tato kulinářská příprava s intenzivní chutí je zcela vyrobena z ekologického zemědělství.
Složení: Křen* 32%, jablečný ocet*, ocet z alkoholu*, voda, mořská sůl, shoyu* (voda, sója*, pšenice*, sůl...