Avokádový med - Kromě toho, že má nezaměnitelnou a překvapivou chuť, je avokádový med bohatý
Med z avokáda má nejen nezaměnitelnou a překvapivou chuť, ale je také bohatý na organické železo.
Je doporučován pro použití proti anémii, protože zvyšuje hladinu hemoglobinu. Navíc má také diuretické vlastnosti.
Med z avokáda má tmavě jantarovou barvu, téměř černou, s hnědo-červenohnědými a žlutými odstíny. Má jemnou květinovou a ovocnou vůni (ta druhá se zvyšuje v retronazální oblasti). Chuť je sladká, s lehkými kyselými a slanými tóny. Je málo viskózní a má mírně vysokou vlhkost.
Je třeba mít na paměti, že ačkoli je avokádo rostlina pěstovaná v Americe, na tropickém pobřeží Granady se nacházejí velké plochy jeho pěstování.
Tento typ medu se velmi dobře kombinuje s pokrmy z nasoleného tresky, smaženého a poté vařeného jehněčího s bylinkovou směsí, pečeným vepřovým masem nebo s zmrzlinami a sýry, zejména s kozími, které nejsou příliš silné, jako jsou čerstvé, jemné nebo dokonce polotvrdé.