Med z rozmarýnu D.O. z Granady
Med z rozmarýnu má hustou texturu a barvu, která připomíná jantarový odstín. Když se však krystalizuje, jeho textura se stává mnohem tvrdší a barva se mění na bílou. Abychom změnili jeho texturu a učinili ji tekutější, můžeme zvolit stejné kroky, jaké bychom použili u jakéhokoli jiného typu medu: ohřát ve vodní lázni, aniž bychom překročili teplotu 40 °C (když se med krystalizuje, je to známka jeho čistoty).
Med z rozmarýnu se stává skvělým digestivem, takže užití jedné nebo dvou lžiček medu z rozmarýnu po jídle je velmi užitečné v případě zažívacích potíží, těžkého trávení, plynatosti a kyselosti žaludku.
Med z rozmarýnu je ideální přírodní produkt v případě respiračních onemocnění, díky svým pectorálním, antiseptickým a balzámovým vlastnostem. Proto je velmi zajímavý jako tradiční lék v případě nachlazení, kašle, bronchitidy, chřipky a rýmy.