Šlehačka
Začněme s tím nejvýraznějším, naší oblíbenou sladkou bílou smetanou, šlehačkou. Logicky, nejchutnější šlehačka se vyrábí s použitím šlehačkových bombiček a šlehačkového sifonu. Protože plyn v šlehačkových bombičkách je pod vysokým tlakem vstřikován do šlehačkového sifonu, kde se mísí se smetanou, vytváří to lahodně nadýchanou šlehačku.
500 ml smetany
– 125 g cukru
– 2 lžíce vanilkového extraktu
– Nabíječ smetany
– Sifon na smetanu
Smíchejte smetanu, cukr a vanilkový extrakt v šlehačkovém sifonu. Vše důkladně protřepejte, aby se vše dobře promíchalo. Jakmile získá hezkou jednotnou konzistenci, je čas přidat šlehačkovou bombičku přes příslušný otvor v šlehačkovém sifonu.