Miskos
Založená pod názvem Miskos Helva v Istanbulu, Fatih, se Miskos neustále přizpůsobuje vyvíjejícím se tržním podmínkám a standardům mezinárodních organizací. Aby vyhověla rostoucím požadavkům zákazníků, nejprve se přestěhovala do své továrny v Istanbulu, Bahcelievler, a poté do výrobní plochy o rozloze 10 000 m2 v Kastamonu Organizované průmyslové zóně.
Miskos se zavazuje k nejvyšším standardům kvality. Společnost věnuje pečlivou pozornost dodržování kvalitativních a hygienických podmínek během výroby a zohledňuje požadavky zákonů o pracovním zdraví a bezpečnosti a potravinách. Stále rostoucí ziskové ukazatele společnosti ukazují, že Miskos je na správné cestě s tímto zaměřením na kvalitu.
Miskos je známý svými křupavými, sušenými ovocnými pastami, oplatkovou halvou, cekme halvou a tureckým pohádkovým hedvábím. Přirozený výrobní přístup vyzdvihuje tradiční tureckou chuť a také zajišťuje rostoucí popularitu produktů v zahraničí.