Produkty pro nákladem od 0 kč (35)

Pyl květin 1000g vivio

Pyl květin 1000g vivio

Pyl včel, často označovaný jako květinový pyl, má skutečné bohatství prospěšných vlastností. Díky obsahu živin se používal jako léčivá látka. V poslední době se pyl včel stal zajímavým nejen pro přírodní medicínu, ale také pro kosmetologii. Neomezená výživová hodnota pylu včel vyplývá z velmi bohatého chemického složení, neboť bylo identifikováno více než 250 různých sloučenin. Obsahuje jednoduché cukry (fruktózu, glukózu), mastné kyseliny, více než 30 aminokyselin (jejich obsah v pylu dosahuje až 12 %) a minerály jako draslík, fosfor, vápník, hořčík, sodík, železo a zinek. Květinový pyl je také zdrojem mnoha vitaminů. Mezi nimi jsou nejdůležitější: A, B1, B2, B3, E, C, PP a D. &nbsp; <strong>Složení:</strong> Květinový pyl &nbsp; <strong>Výživová hodnota na 100 g</strong> Energetická hodnota 1103 kJ/261 kcal - 13 % RWS* Tuk 5 g - 7 % včetně 3
Inulin z čekanky 500G

Inulin z čekanky 500G

Inulin je přírodní vícezrnná látka, kterou člověk nedokáže strávit, a proto funguje jako dietní vláknina. Vyskytuje se v kořenech a hlízách některých rostlin (čikorka, jeruzalémský artyčok, artyčok, lopuch, cibule, česnek, banány). Nejčastěji se získává z čekanky. Inulin se vyznačuje nízkokalorickou a jemnou sladkostí. Protože je 10krát méně sladký než cukr, obvykle se nepoužívá jako náhrada. Inulin se používá jako gel, zahušťuje a stabilizuje látky. Inulin přidaný do potravin snižuje kalorický obsah, potlačuje chuť k jídlu a zvyšuje pocit sytosti. Díky tomu zlepšuje kontrolu nad množstvím konzumovaných potravin. Funguje u lidí s redukčními dietami. Inulin působí jako prebiotikum, stimuluje rozvoj normální střevní bakteriální flóry a tím pozitivně ovlivňuje zdraví.
Quinoa quinoa bílá 1000g vivio

Quinoa quinoa bílá 1000g vivio

Quinou, také známou jako Quinoa nebo peruánská rýže, je takzvaná Pseudosob, tj. rostlina, která produkuje škrobová semena, ale ve skutečnosti to není. Pochází z Jižní Ameriky, kde byla po staletí ceněna pro svou výživovou hodnotu. Je nazývána "svatým Inků." Obsahuje také saponiny, díky nimž může vykazovat antialergické, protizánětlivé, antimykotické, antivirové a imunostimulační účinky. Zrno má antioxidační vlastnosti díky svému extrémně vysokému obsahu flavonoidů. Quinoa neobsahuje lepek a je snadno stravitelná. %včetně nasycených mastných kyselin 0,7g - 3% sacharidů 57 - 22% včetně cukrů 0g - 0% bílkovin 14g - 28% soli 0,01g < 1% *RWS - referenční výživová hodnota &nbsp; <strong> použití </strong> Grains quinoa by měly být před vařením propláchnuty vodou. Vařte asi 15 minut na nízkém ohni. Budeme vědět, že quinoa je hotová, když se během vaření objeví charakteristické "ocásky" vycházející ze zrn quinoa.
Solené pistácie 1000g Vivio

Solené pistácie 1000g Vivio

Nejenže jsou pistácie chutné, ale také extrémně zdravé, obvykle se prodávají ve skořápce. Obsahují zdravé tuky, jsou dobrým zdrojem bílkovin, vlákniny a antioxidantů. Pistácie jsou dobrým zdrojem vitamínu B6, který mimo jiné ovlivňuje náladu a koncentraci, zlepšuje stav cév, hraje klíčovou roli při odstraňování potřebných chemikálií z těla a zmírňuje záněty. Studie ukazují, že jsou jednou z nejbohatších ořechů. Antioxidanty bojují proti volným radikálům, díky čemuž zpomalují proces stárnutí buněk a možnost různých onemocnění. Lutein a zeaxantin obsažené v ořeších podporují zdraví očí. Studie ukazují, že mají méně kalorií než jiné ořechy, a jejich další výhodou je obsah bílkovin, přibližně 20 %. Jsou na druhém místě po mandlích.
Pekan 500g vivio ořechy

Pekan 500g vivio ořechy

Pekanové ořechy jsou považovány za jeden z nejcennějších druhů ořechů. Byly důležitou součástí stravy původních obyvatel Severní Ameriky. Ořechy mají mírně sladkou a máslovou chuť, takže se skvěle hodí do všech druhů koláčů, dezertů a čokolád. Jsou součástí slavného pekanového koláče, který se připravuje na Den díkůvzdání. 90 % tuků obsažených v pekanových ořeších jsou zdravé a mononenasycené mastné kyseliny. Tyto mastné kyseliny jsou nezbytné pro zdraví pleti a správnou funkci kardiovaskulárního systému. Snižují hladinu LDL (takzvaného špatného cholesterolu), čímž chrání před rozvojem aterosklerózy. Pekanové ořechy obsahují vitamíny: C, E, K a vitamíny skupiny B, stejně jako hořčík, mangan a měď. Mangan podporuje nervový systém a urychluje metabolismus cholesterolu, zatímco měď je nezbytná pro...