Produkty pro nash boilies (2)

Celé Bio Cizrna

Celé Bio Cizrna

Původ a historie cizrny Cizrna je také známá jako garbanzo fazole. Cizrna je velmi populární, zejména kolem Středomoří, kde se používá v různých pokrmech. Mnoho anatolských jídel lze připravit z cizrny, jako je hummus, falafel, chipsy a bramborové lupínky. Dnes se stále pěstuje mnoho cizrny v Turecku, ale 70 % světové produkce je v rukou Indie. Pěstování cizrny Hrášky se sbírají, když se lusky prasknou, a poté se rozloží k sušení. Pokud hrozí déšť, cizrna se přenáší do větrané místnosti, aby se dokončil proces sušení. Zdravotní vlastnosti cizrny a její využití Cizrna je bohatá na bílkoviny, vlákninu a minerály a způsobuje méně nadýmání než jiné fazole. Má mírně sladkou chuť. Cizrna je známá jako hlavní ingredience v hummusu a falafelu, ale může také sloužit jako zelenina k teplému jídlu nebo jako základ v salátu. V Indii se často používá v kari.
Indické mýdlové ořechy Sapindus mukorossi

Indické mýdlové ořechy Sapindus mukorossi

Indické mýdlové ořechy Mýdlový strom (sapindus mukorossi) je rostlinný druh patřící do rodiny mýdlových stromů. Plod známý jako "mořský ořech" se tradičně používá v Indii k praní prádla a vlasů. Při praní se ořechy rozbijí a skořápky se vloží do bavlněného sáčku do bubnu. Mýdlo je podobné aviváži. Po vyprání je prádlo měkké a rozhodně ne tvrdé. Mýdlové ořechy neuvolňují žádné vonné látky. Použití Mýdlové ořechy lze také použít jako univerzální čistič domácnosti, pro péči o zvířata, k mytí vlasů a do myčky na nádobí. Množství potřebných ořechů se pohybuje od 3 do 7.