Produkty pro nejlepší koření (3)

Semena kopru - HoReCa

Semena kopru - HoReCa

Věnec stonků a větviček kopru v římské říši uděloval vynikajícím gladiátorům. Používá se na přípravu salátů, předkrmů, polévek, druhých obědových jídel. Použití pro Teplé a studené omáčky, polévky, masová jídla, drůbeží jídla, rybí jídla, vaječná jídla, stejně jako na nakládání. Chuť Hořká tráva Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 16 Tuky (g / 100g)… 15 Sacharidy (g / 100g)… 12 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 250
Ceylonská skořice

Ceylonská skořice

V 16. století objevili portugalští dobyvatelé cejlonskou skořici na Srí Lance a přivezli toto koření do Evropy v 16. a 17. století. Cejlonská skořice se získává z divoce rostoucích stromů, které dosahují výšky až 10 m a rostou v lesích Cejlonu a jižní Indie. Toto koření se vyrábí z nejjemnější vnitřní kůry, která byla sklizena z tříleté výhonky. Pravá cejlonská skořice je silně vonné a chuťově vynikající koření. Každý, kdo ji někdy ochutnal, dobře ví, jaké různé chuťové kvality toto koření může mít. Sacharidy (g / 100 g): 4,0 Tuky (g / 100 g): 3,0 Bílkoviny (g / 100 g): 28 Energetická hodnota (kcal): 160 Minimální trvanlivost: 18 měsíců Čistá hmotnost (g): 30
Sušený lilek - HoReCa

Sušený lilek - HoReCa

Tato solanová bobule přišla do Evropy z Persie a kvůli obtížím s překladem byla často nazývána bláznivým jablkem. Lilky přišly do Ruska z Kavkazu, a proto měly dlouho přezdívku "arménský okurek". Správně sušený lilek má jasnou vůni a chuť hub. Tato vlastnost z něj činí nepostradatelnou součást pokrmů s dušenou zeleninou nebo v jakémkoli pečeném jídle. Použití Polévky, omáčky, marinády, pokrmy z masa, drůbeže a zvěřiny. Chuť Pikantní, hořká, pikantní Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 11 Tuky (g / 100g)… 1,0 Sacharidy (g / 100g)… 43 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 230