Potravinářská kvalita
N2O potravinářské kvality je oxid dusný, který, jak můžete uhodnout, se používá v potravinářském průmyslu a má tedy požadovanou kvalitu pro tento průmysl. Tato forma oxidu dusného je totiž čištěná a má čistotu 99,7 %.
Oxid dusný (N2O) potravinářské kvality se používá mimo jiné v šlehačích na šlehačku. Tento plyn může být prodáván v šlehačích na šlehačku a vložen do šlehačkového sifonu, nebo prostřednictvím také dobře známých šlehačkových cartridge. Oxid dusný (N2O) se může smíchat s tukovými látkami zavedenými do šlehačkového sifonu, aby vytvořil pěnu, krém nebo šlehačku. Kromě této výhody je výhodou oxidu dusného (N2O) v potravinářském průmyslu také to, že oxid dusný má antibakteriální vlastnosti. Díky tomu zůstává šlehačka dobrá až 10 dní v lednici.