Produkty pro organické houbičky (6)

Extrakt z Cordycepsu (Houbový) 10:1 50g

Extrakt z Cordycepsu (Houbový) 10:1 50g

Adaptogeny jsou netoxické rostliny, které se vyznačují specifickým účinkem na lidské tělo a mysl. Obecnou vlastností všech adaptogenů je odstraňování účinků stresu a přizpůsobení těla nepříznivým vnějším podmínkám. Manifoldio čínské <em>(sínese Cordyceps)</em> je parazitická houba z rodiny Dyczniki, s charakteristickým tvarem plodnic, které připomínají hůlku. Je to endemický druh, typický pro tibetské výšiny a Himaláje. Cordyceps je po staletí známý a využívaný v čínské medicíně, kde je nazýván "zázračným lékem". V té době se používal jako přípravek, který podporuje léčbu onemocnění ledvin, jater, srdce a plic. Nejprve se připravoval odvar, který obnovoval sílu a energii. Po léta se používal k potírání demence, stárnutí těla a zlepšení fyzické kondice.
Extrakt z Cordycepsu (houbový) 10:1 50g

Extrakt z Cordycepsu (houbový) 10:1 50g

Adaptogeny jsou netoxické rostliny, které se vyznačují specifickým vlivem na lidské tělo a mysl. Hlavní vlastností všech adaptogenů je zmírnění účinků stresu a adaptace organismu na nepříznivé vnější podmínky. Maczužník čínský <em>(Cordyceps sinesis)</em> je parazitická houba z čeledi maczužníkovitých, s charakteristickým tvarem plodnice, připomínajícím maczugu. Je to endemický druh, typický pro Tibetskou náhorní plošinu a Himaláje. Cordyceps je známý a využívaný v čínské medicíně po staletí, kde je nazýván „zázračným lékem“. V současnosti se používá jako přípravek podporující léčbu onemocnění ledvin, jater, srdce a také plic. Především se z něj připravoval nálev, který obnovoval vitalitu a síly. Již léta se používá k prevenci demence, stárnutí organismu a také k zlepšení fyzické kondice.
Inulin z čekanky 500G

Inulin z čekanky 500G

Inulin je přírodní vícezrnná látka, kterou člověk nedokáže strávit, a proto funguje jako dietní vláknina. Vyskytuje se v kořenech a hlízách některých rostlin (čikorka, jeruzalémský artyčok, artyčok, lopuch, cibule, česnek, banány). Nejčastěji se získává z čekanky. Inulin se vyznačuje nízkokalorickou a jemnou sladkostí. Protože je 10krát méně sladký než cukr, obvykle se nepoužívá jako náhrada. Inulin se používá jako gel, zahušťuje a stabilizuje látky. Inulin přidaný do potravin snižuje kalorický obsah, potlačuje chuť k jídlu a zvyšuje pocit sytosti. Díky tomu zlepšuje kontrolu nad množstvím konzumovaných potravin. Funguje u lidí s redukčními dietami. Inulin působí jako prebiotikum, stimuluje rozvoj normální střevní bakteriální flóry a tím pozitivně ovlivňuje zdraví.
Bioagave Biolight 1100 g

Bioagave Biolight 1100 g

Bioagávový sirup Bright je přírodní produkt z ekologických rostlin. Agáve se pěstuje již stovky let, převážně ve Střední a Jižní Americe. Má masité a silné listy uspořádané do růžice, které jsou pokryty ostrými trny. Lehká agáve by měla být alternativou k bílému cukru a medu. Chuť je jemnější než u medu. Agávový sirup je téměř 1,5krát sladší než běžný cukr. Chuť lehkého agávového sirupu je jemnější a neutrálnější než lehce karamelová chuť tmavého sirupu. Agáve je přírodní sladidlo rostlinného původu v polotuhé formě. Vegani jej ochotně používají jako náhradu za med. Má nižší glykemický index než med a široké kulinářské využití. 15% RWS* Tuk: 0 g - 0% včetně nasycených mastných kyselin: 0 g - 0% Sacharidy: 71 g - 27%, včetně cukrů: 69 g - 77% Vláknina: 5,8 g Bílkoviny: 0 g - 0% Sůl: 0,05 g - 1% *Referenční výživová hodnota &nbsp; <strong>
BIO rozinky 1000g

BIO rozinky 1000g

Sultánské rozinky z ekologických plodin jsou šťavnaté a sladké na chuť. Velmi sladké, obsahují pouze přírodní cukry. Oddělení, tj. sušené hrozny, mají řadu léčivých vlastností a výživových hodnot, díky nimž jsou jedním z zdravějších snacků. Rozinky zlepšují činnost kardiovaskulárního systému, snižují cholesterol a předcházejí osteoporóze. Rozinky také obsahují jód - minerál, který pozitivně ovlivňuje fungování štítné žlázy. Kromě toho se na pozadí sušeného ovoce a ořechů vyznačují obsahem bóru - prvku, který podporuje činnost šedých buněk a zlepšuje možnosti koncentrace. Ty - stejně jako hrozny - obsahují resveratrol, tj. antioxidant chránící buňky před poškozením. Sultánské rozinky jsou vynikajícím zdrojem vlákniny, bohaté na vitamíny C a E, stejně jako na zinek, draslík a železo. & Nbsp; <strong> Složení: </strong> 99,5 % bio sultánských rozinek, 0.
Mandlové Flaky 250g

Mandlové Flaky 250g

Lískové ořechy, stejně jako samotné mandle, jsou bohaté na živiny. Obsahují vitamíny, minerály, bílkoviny a vlákninu, a mají tedy pozitivní účinky na zdraví. Mají vysoký obsah zdravých nenasycených tuků. Nenasycené tuky jsou nezbytnou součástí zdravé stravy. Předpokládá se, že jejich pravidelná konzumace může snížit celkovou hladinu cholesterolu. Mandle jsou bohaté na vitamín E, známý antioxidant, který zastavuje oxidační procesy, čímž čistí cévy a brání srdečním onemocněním a zpomaluje stárnutí buněk. Předpokládá se, že mandle přispívají k udržení zdravých kostí díky obsahu vápníku, hořčíku, manganu, mědi, vitamínu K, bílkovin a zinku. Kromě toho mandle obsahují: vitamíny skupiny B, vlákninu a fosfor. & Nbsp; <strong> Složení: </strong> mandle & nbsp; <strong> nutriční hodnota na 100g </strong> energetická hodnota