Produkty pro organické kiwi (4)

Zelená máta

Zelená máta

Máta peprná má mírně sladkou chuť. Často se používá k boji proti houbám a má pomoci při řešení trávicích problémů, redukovat nevolnost, uvolnit svaly žaludku a považuje se za silný antioxidant. Domníváme se, že pomáhá řešit hormonální problémy u žen a snižuje napětí a tělesný stres. Máta peprná se často používá k ochucení zubních past, ústních vod, žvýkaček a bonbónů.: Sušené listy máty peprné se běžně používají na čaj. Nalijte 1 až 2 čajové lžičky na šálek (250 ml) čerstvě vroucí vody a zakryjte po dobu 8 až 10 minut podle vaší chuti. Kromě toho může být použit s medem a citronem pro zdůraznění chuti. Dalším velmi populárním způsobem, jak používat sušené listy, je kořenění fazolí, čočky a dalších vegetariánských pokrmů, stejně jako pro ozdobu, sosy a polévky. Balení: 125g, 250g a v sypké formě
Celý Hvězdicový Anýz

Celý Hvězdicový Anýz

Výhody: hvězdicový anýz pochází z Číny a je znám již více než 3000 let. Do Evropy se dostal prostřednictvím námořníků a brzy poté se začal velmi aktivně obchodovat. Hvězdicový anýz a semena anýzu nepocházejí ze stejné rostliny, ale často se zaměňují kvůli názvu. Hvězdicový anýz patří do rodiny magnolií, zatímco semena anýzu patří do rodiny petrželí. Semena hvězdicového anýzu se používají v kuchyni a mají sladkou chuť anýzu. Použití: pro svou sladkou chuť je hvězdicový anýz běžně používán v marmeládách, koláčích, pudincích a sirupech. Také se používá v nápojích, například k aromatizaci. Balení: 125g, 250g a sypané.
Uzená Pálivá Paprika

Uzená Pálivá Paprika

Benefity: uzená paprika dodává hlubokou a bohatou chuť všem pokrmům. Může být použita místo sladké červené papriky, když chcete přidat pikantní nádech do vašeho jídla, nebo místo kousků kajenského pepře či chilli. Uzená paprika je vyráběna jako ostatní paprikové prášky z paprik, které jsou uzené, sušené a mleté na prášek. Tento proces dodává barvu a chuť. Barva se může pohybovat od lehce červenooranžové po tmavě červenou a chuť může být cokoliv od hořké teplé po sladkou teplou. Použití: uzená paprika se běžně používá v pokrmech jako je guláš, pomalu vařený pokrm z červeného masa se zeleninou, cibulí, bramborami a zakysanou smetanou na vrchu jako finální prvek. Je dobrý nápad zahřát koření s trochou olivového oleje po dobu méně než jedné minuty na nízkém ohni, aby se uvolnila jeho přirozená chuť. Balení: 125g, 250g a sypané
Listy moruše

Listy moruše

Stromy moruše produkují aromatické bobule, které jsou ceněny po celém světě a často jsou považovány za superpotraviny díky koncentraci vitamínů, minerálů a silných rostlinných sloučenin. Nicméně, plod není jedinou částí stromu moruše, o které se říká, že přináší zdravotní výhody. Po staletí byly jeho listy používány v tradiční medicíně jako přírodní léčba pro různé zdravotní potíže. Říká se, že má pozitivní účinky na hladinu cukru v krvi a inzulínu. Dále se věří, že snižuje riziko aterosklerózy tím, že snižuje oxidaci cholesterolu v cévách. Také se říká, že pomáhá předcházet diabetu tím, že omezuje vstup vysokého množství monosacharidů do oběhu. Použití: Listy moruše se používají především na čaj. Nalijte 1 čajovou lžičku na šálek (250 ml) vroucí vody a zakryjte na 3-5 minut podle vaší chuti. Balení: 125g, 250g a sypané