Pepř - Kampot IGP
Kampotský pepř, neboli Piper nigrum, je liána s oválnými listy, dosahující výšky 4 až 5 metrů, která se rozvíjí na svazích malých hor (phnom) v provincii Kampot, které jsou omývány mořskými větry z nedalekého Thajského zálivu. Plody tohoto stromu se sbírají v hroznech v různých stupních zralosti. Černý pepř se sbírá zelený, poté se suší a přirozeně oxiduje a nakonec se třídí ručně.
Pěstování pepře má v Kambodži velmi dlouhou tradici. Kampotský pepř je zmiňován v spisech Zhou Daguan, čínského diplomata, který byl ve 13. století přijat khmerským impériem. Pěstování bylo podporováno ve 19. století francouzským protektorátem, ale téměř zcela vymizelo během vlády Khmerů mezi lety 1974 a 1995. Naštěstí byl zachráněn a od roku 2010 je kampotský pepř prvním kambodžským produktem, který získal IGP (chráněné zeměpisné označení).
Čistá hmotnost: 120 g
Složení: černý kampotský pepř
Botanický druh: Piper nigrum
Období sklizně: únor - duben