Pohankové crêpes - Výrobce crêpes a galettes
Palačinka z pohankové mouky se může konzumovat studená k snídani jako náhrada chleba, ale také srolovaná jako "zdravý sendvič" plněná zeleným salátem, čerstvou zeleninou, tuňákem nebo kousky kuřete.
Tradiční palačinka z regionu Poher, v Centrálním Finistère
Průměr: přibližně 40 cm
Ingredience: mléko, pohanková mouka (55%), pšeničná mouka, vejce, sójová mouka bez GMO, slunečnicový olej, sůl
Díky své vyvážené receptuře je ideální pro osoby, které dbají na svou postavu a/nebo zdraví.
Tato palačinka je dobře upečená, za účelem uchování.
Konzumuje se studená jako sendvič, nebo také k snídani a svačině (s máslem nebo s čokoládou, džemem…) a plněná k obědu a večeři.
Nápad na jídlo:
Na jídlo ji můžete naplnit čímkoli, co si dokážete představit:
- máslo, ementál, šunka, vejce,
- máslo, uzený losos, citronová šťáva
- sýr, salát
- klobása
- uzená slanina
- s malou zeleninou