Produkty pro ponant le dumont-d'urville (9)

Mercurey 1er Cru

Mercurey 1er Cru

Hluboká červená barva. Aromata červeného ovoce s tóny podrostu, kávy a skořice. Bohaté a koncentrované, chuť je šťavnatá s pevným tříslovinami.
Crémant de Bourgogne - Blanc de Blanc

Crémant de Bourgogne - Blanc de Blanc

Hrozny jsou sklizeny ručně. Pro toto Cuvée používáme pouze první lisování našich nejlepších ročníků. Víno zraje v tancích pouze během první alkoholové fermentace. po dobu přibližně 3 měsíců, následované lahvováním s naší druhou fermentací druhá fermentace pro vytvoření jemných bublinek. Víno je poté zráno na latích po minimálně 1 rok pro optimální kvalitu. Párování jídla a vína: Blanc de Blancs je ideálním doplňkem k aperitivům nebo jednoduše grilované rybě. jednoduše grilované rybě nebo pečené telecí s olivami. Aromata a chutě: Tento Crémant de Bourgogne má světle zlatou barvu s jemnými bublinkami. s tóny citrusových plodů. Citron a limeta dominují a přinášejí krásnou svěžest na patře. svěžest na patře. Mineralita poskytovaná odrůdami hroznů pěstovanými v jílovito-vápencové půdě, dává tomuto vínu solidní komplexnost, která osloví ty, kteří rádi objevují nové věci.
Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2010

Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2010

CHABLIS 1ER CRU MONT DE MILIEU Každý rok, při různých akcích, soutěžích a degustacích, je umění Domaine uznáváno a oceňováno stále náročnějším kolegiem profesionálů. Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2010 Bronzová medaile na Soutěži Nejlepších Chardonnay na Světě 2013 BURGONDIA D'OR, Mercurey 2011 Skladem vyprodáno
Crémant De Bourgogne Exception Brut Intense

Crémant De Bourgogne Exception Brut Intense

Lesklý vzhled, bledé zlato. Aromata sušenek, zralého peckového ovoce s tóny bílých květin a sladkých mandlí. Čisté, hluboké, patro je minerální s pozoruhodnou délkou.
Burgundsko Côte Chalonnaise

Burgundsko Côte Chalonnaise

Pinot Noir je jediné odrůda pěstovaná pro toto víno. Vinice se nacházejí mezi Buxy a Saint Gengoux le National a obvykle se nacházejí ve střední části svahů. Půdy jsou mělké a provzdušněné. Terény jsou velmi kamenité, ideální pro Pinot Noir. V letním období kameny uchovávají teplo a vracejí ho révě. Tyto kameny tak urychlují zralost hroznů. Jeho hrozny pocházejí z jílovito-vápencových půd s převahou vápence na Côte Chalonnaise. Svahy jsou mírné a orientované na východ až jihovýchod. Zrání Vinifikace probíhá nejprve v nerezových tancích, poté v dubových sudech. Doba zrání v sudech se liší podle ročníků. Charakter vína Krásná červená barva, jasná, s rubínovými odlesky, nos se otevírá na typické červené ovoce Pinot Noir (černý rybíz, višně, rybíz) s kouřovými, humusovými a někdy zvířecími tóny. Bohaté a komplexní, jeho textura je pevná na jemných a elegantních tříslovinách. Krásná rovnováha. Párování s jídlem a vínem
Burgundské Bílé - Saint-Véran

Burgundské Bílé - Saint-Véran

Vinařství: Až na samém jihu Burgundska, na hranici s Beaujolais, oblast apelace přesahuje rozlohu vesnice. Vesnice Saint-Vérand má "d", apelace nikoli, protože se sklízí ze šesti vesnic. Apelace byla založena v roce 1971, je to předposlední apelace udělená v oblasti Mâconnais. Vinařství: Půda: jurský vápenec, který pokračuje v vápenatých vrstvách Côte d'Or, ideální pro Chardonnay. Denzita výsadby: 8 500 keřů/hektar. Řez: Guyot. Věk: 70 až 80 let. Sklizeň: Ruční. Výnosy: záměrně nízké, mezi 35 a 40 hektolitry na hektar v závislosti na roce. Malé hrozny s vysokou koncentrací cukru. Vinifikace: Velmi dlouhá vinifikace, za studena (mezi 15 °C a 20 °C). Zrání: 20 % zrání v dubových sudech po 3 až 5 vínech. Zbytek zrání v nádobách po dobu 6 až 8 měsíců na jemných kalech.
Chénas - V Nirvat

Chénas - V Nirvat

Web: na samém severu oblasti Beaujolais, jeden z deseti crus této apelace. Je to malý bratr Moulin à Vent. Historie & tradice: Poklidný jako jeho granitové terroir, elegantní jako les dubů, který by mohl nahradit, se říká, že Chénas umí probudit patro kořeněnými chutěmi. Velmi vyhledávaný, je nej 'vzácným' z Crus Beaujolais. Vinařství: Půda: Růžový granit Hustota výsadby: 9 000 keřů/ha pro kontrolu síly odrůdy. Řez: pohárkový, velmi krátký, umožňuje kontrolovat výnosy. Vinifikace: Sklizeň: ruční. Metoda: tradiční Beaujolais, semi-karbonická, v celých hroznech. Macerace: 6 až 10 dní. Zrání: v nádobě. Degustace: Červená barva s krásnými fialovými odlesky, tato cuvée uvolňuje komplexní vůně červeného ovoce a rybízu, doprovázené náznaky mandle. Po jasném útoku víno zaplní celou ústa.
Chablis 1er Cru Montmains 2011

Chablis 1er Cru Montmains 2011

CHABLIS 1ER CRU MONTMAINS Každý rok, při různých akcích, soutěžích a degustacích, je umění Domaine uznáváno a oceňováno stále náročnějším kolegiem profesionálů. Chablis 1er Cru Montmains 2011 BURGONDIA D'ARGENT, Nuits Saint Georges 2012 Zlatá medaile od průvodce Gilbert & Gaillard 2014 s hodnocením 90/100 Chablis 1er cru Montmains 2012 Zlatá medaile od průvodce Gilbert & Gaillard 2015 s hodnocením 91/100
Burgundská vína - Bílé

Burgundská vína - Bílé

Vinařství : Až na samém jihu Burgundska, na hranici s Beaujolais, oblast apelace přesahuje území vesnice. Vesnice Saint-Vérand má "d", apelace ho nemá, protože se sklízí ze šesti vesnic. Apelace byla založena v roce 1971, je to předposlední apelace udělená v oblasti Mâconnais. Vinařství : Půda : vápencové juraské podloží, které pokračuje v vápencových vrstvách Côte-d'Or, ideální pro Chardonnay. Denzita výsadby : 8 500 keřů/hektar. Řez : Guyot. Sklizeň : Ruční Výnosy : 55 až 65 hl/ha, umožňuje hroznům odhalit nuance našeho terroiru. Vinifikace : Velmi pomalé lisování, aby se respektovalo ovoce. Šťávy z posledního lisu nejsou uchovávány. Zrání : V nádobě po dobu 6 až 8 měsíců. Během celého procesu se rozhodnutí přijímají především na základě degustací. Tato data jsou přirozeně doplněna technickými analýzami. Stejně jako u všech vín z domény.