Produkty pro shibari juta (6)

Čaj z květů bezinky

Čaj z květů bezinky

Benefity: aroma bezinky má uvolňující účinek a pravděpodobně uklidňuje nervy a příznaky deprese. Antibakteriální. Obvykle se používá proti nachlazení, bronchitidě, rýmě, horečce, bolesti v krku a jako změkčovadlo pro chraplavý hlas. V některých severských zemích se říká, že léto začíná, když bezinka kvete, a končí, když plod dozrává na konci srpna. Okouzlující aroma kvetoucí bezinky je typické pro letní období roku. Použití: Nejčastěji se květ bezinky používá na čaj a nálevy. Nechte 2-3 čajové lžičky sušené byliny louhovat v vroucí vodě (250 ml) po dobu přibližně 10-12 minut, poté bylinu sceďte. Balení: 125g, 250g a sypané
Honeybush

Honeybush

Benefici: Honeybush je rostlina patřící do rodiny Fabaceae a pochází z jihoafrických keřů. Má velmi jemnou a lahodnou sladkou chuť. Čaj se používá k léčbě mnoha různých potíží od začátku 19. století. Většina jeho potenciálních zdravotních přínosů je spojena s jeho antioxidačním účinkem. Použití: Sušená rostlina Honeybush je nejpopulárnější pro přípravu čaje. Nalijte 2 čajové lžičky na šálek (250 ml) do vroucí vody a nechte louhovat 3-5 minut podle vašich chuťových preferencí. Horký šálek tohoto čaje se může stát součástí vaší noční rutiny, nebo ho můžete nalít do sklenice plné ledu a připravit si tak ledový čaj. Balení: 125g, 250g a sypaný
Celý Hvězdicový Anýz

Celý Hvězdicový Anýz

Výhody: hvězdicový anýz pochází z Číny a je znám již více než 3000 let. Do Evropy se dostal prostřednictvím námořníků a brzy poté se začal velmi aktivně obchodovat. Hvězdicový anýz a semena anýzu nepocházejí ze stejné rostliny, ale často se zaměňují kvůli názvu. Hvězdicový anýz patří do rodiny magnolií, zatímco semena anýzu patří do rodiny petrželí. Semena hvězdicového anýzu se používají v kuchyni a mají sladkou chuť anýzu. Použití: pro svou sladkou chuť je hvězdicový anýz běžně používán v marmeládách, koláčích, pudincích a sirupech. Také se používá v nápojích, například k aromatizaci. Balení: 125g, 250g a sypané.
Tikka Masala

Tikka Masala

Tikka Masala se skládá z koriandru, kmínu, česneku, papriky, zázvoru, chilli a máty peprné. Koření se obvykle používá pro kuřecí tikka masala. Jako většina kari se věří, že má antibakteriální vlastnosti. Tato koření se nacházejí v pokrmech zemí s teplým klimatem, kde je třeba maso uchovávat. Proto se díky kombinaci různých koření věří, že Tikka Masala má příznivý vliv na zdraví těch, kteří ji konzumují. Název Tikka Masala byl poprvé zmíněn a nalezen v mogulské říši v jižní Asii. Poté název po staletí zmizel. Následně se stal velmi populárním kořením v Evropě v polovině 20. století. Mnoho indických migrantů přišlo v této době do Spojeného království, otevřelo restaurace a začalo podávat kuřecí Tikka Masala, což znamená kuře vařené v mnoha kořeních. Pár let více Balení: 250g, 500g a v sypkém stavu
Muškátový oříšek - Celý, Mletý

Muškátový oříšek - Celý, Mletý

Benefity: muškátový oříšek má teplou kořeněnou chuť a je bohatý na živiny, jako jsou vitamíny a minerály: B1, B6 a hořčík. Muškátový oříšek se používá spíše jako koření do dezertů, nápojů a pikantních a orientálních pokrmů než jako čaj. Balení: Prášek – 250g, 500g a sypaný;
Listy moruše

Listy moruše

Stromy moruše produkují aromatické bobule, které jsou ceněny po celém světě a často jsou považovány za superpotraviny díky koncentraci vitamínů, minerálů a silných rostlinných sloučenin. Nicméně, plod není jedinou částí stromu moruše, o které se říká, že přináší zdravotní výhody. Po staletí byly jeho listy používány v tradiční medicíně jako přírodní léčba pro různé zdravotní potíže. Říká se, že má pozitivní účinky na hladinu cukru v krvi a inzulínu. Dále se věří, že snižuje riziko aterosklerózy tím, že snižuje oxidaci cholesterolu v cévách. Také se říká, že pomáhá předcházet diabetu tím, že omezuje vstup vysokého množství monosacharidů do oběhu. Použití: Listy moruše se používají především na čaj. Nalijte 1 čajovou lžičku na šálek (250 ml) vroucí vody a zakryjte na 3-5 minut podle vaší chuti. Balení: 125g, 250g a sypané