Estragon - HoReCa
Estragon je jedinečný svým způsobem: je to jediná rostlina z rodu pelyňku, která nemá silnou hořkost v chuti. Tato bylina má silnou pronikavou a kyselou vůni, osvěžující chuť, a francouzští kuchaři plně využili těchto vlastností při vytváření mnoha kulinářských receptů. Estragon, jak čerstvý, tak sušený, se používá k dochucení široké škály pokrmů: dobře doplňuje omelety, mnoho druhů omáček.
Použití
Použití při přípravě salátů, předkrmů, polévek, hlavních jídel, nápojů, sladkých pokrmů.
Chuť
pikantní, mírně pikantní, osvěžující
Nutriční hodnota na 100 g.
Bílkoviny (g / 100g)… 23
Tuky (g / 100g)… 7,0
Sacharidy (g / 100g)… 50
Energetická hodnota (kcal / 100g)… 360