Produkty pro určité části (2)

Kyselá Kasein

Kyselá Kasein

Kyselá kazein se vyrábí z pasterizovaného a odtučněného mléka sráženého kyselinou. Po srážení a vytvoření sraženiny je oddělena a propláchnuta od syrovátkových bílkovin za účelem vyčištění konečného produktu. Poté je zahuštěna, mleta a sušena. Konečný produkt má podobu jemně zrnitého, sypkého prášku světlé barvy, s neutrální vůní a chutí. Foodcom SA dodává přírodní a čerstvou kyselou kazein s velikostí zrn od 30 do 90.
Urea

Urea

Urea je organická chemická sloučenina, kterou nazýváme diamid kyseliny uhličité. Je to konečný produkt metabolismu bílkovin a dalších dusíkatých sloučenin u živočichů ureotelických (kteří vylučují většinu svého dusíku ve formě urey prostřednictvím metabolických procesů). V průmyslovém měřítku se urea vyrábí přímou reakcí oxidu uhličitého s amoniakem pod tlakem a při teplotách mezi 160 a 200 °C. Produkt je vysoce hygroskopický a má podobu bílých granulí. Je bílý, krystalický a bez zápachu a nerozpouští se v tucích. Obvykle se vyskytuje v koncentracích 45 %, 40 % a 30 %.