Produkty pro výroba člověka (10)

Ceylonská skořice

Ceylonská skořice

V 16. století objevili portugalští dobyvatelé cejlonskou skořici na Srí Lance a přivezli toto koření do Evropy v 16. a 17. století. Cejlonská skořice se získává z divoce rostoucích stromů, které dosahují výšky až 10 m a rostou v lesích Cejlonu a jižní Indie. Toto koření se vyrábí z nejjemnější vnitřní kůry, která byla sklizena z tříleté výhonky. Pravá cejlonská skořice je silně vonné a chuťově vynikající koření. Každý, kdo ji někdy ochutnal, dobře ví, jaké různé chuťové kvality toto koření může mít. Sacharidy (g / 100 g): 4,0 Tuky (g / 100 g): 3,0 Bílkoviny (g / 100 g): 28 Energetická hodnota (kcal): 160 Minimální trvanlivost: 18 měsíců Čistá hmotnost (g): 30
Guarana - prášek

Guarana - prášek

Přírodní guarana prášek Netto hmotnost: 50 g Energetická hodnota na 100 g: 590 kcal Doba trvanlivosti: 12 měsíců
brusinka (Oxycoccus)

brusinka (Oxycoccus)

Extrakty z léčivých rostlin a bobulí se používají v potravinářském průmyslu, kosmetickém průmyslu a parafarmaceutickém průmyslu.
List šalvěje - HoReCa

List šalvěje - HoReCa

Salvia officinalis se široce používá v kuchyni jako koření. Sušená tráva se přidává do polévek a hlavních jídel, stejně jako na koláče a další kulinářské výrobky, mezi které patří vejce-rýže, zelí, maso. Použití pro Svačiny, hlavní jídla, nápoje, sladká jídla. Chuť Pikantní, hořká Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 11 Tuky (g / 100g)… 13 Sacharidy (g / 100g)… 61 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 410
Čínské sušené zelí - HoReCa

Čínské sušené zelí - HoReCa

Peking kámen byl v Evropě populární pouze v asijských čtvrtích až do poloviny 20. století. V posledních několika desetiletích však zažil vrchol kulinářské popularity, včetně Ruska. Jeho výživová hodnota a vynikající chuť jsou zachovány v sušeném produktu. Z sušeného pekingského zelí se připravuje lahodná korejská polévka siriag-cook, stejně jako národní pokrmy Namul, Ttige a Bale. Společníky sušeného čínského zelí, kteří jí pomáhají dosáhnout jejího plného chuťového potenciálu, jsou česnek a cibule. Použití pro Polévky, omáčky, marinády, pokrmy z masa, drůbeže a zvěřiny. Chuť Pikantní, sladká Výživová hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 26 Tuky (g / 100g)… 3,5 Sacharidy (g / 100g)… 34 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 270
Semena kopru - HoReCa

Semena kopru - HoReCa

Věnec stonků a větviček kopru v římské říši uděloval vynikajícím gladiátorům. Používá se na přípravu salátů, předkrmů, polévek, druhých obědových jídel. Použití pro Teplé a studené omáčky, polévky, masová jídla, drůbeží jídla, rybí jídla, vaječná jídla, stejně jako na nakládání. Chuť Hořká tráva Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 16 Tuky (g / 100g)… 15 Sacharidy (g / 100g)… 12 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 250
Sušené mrkve - HoReCa

Sušené mrkve - HoReCa

Pásky sušené mrkve jsou skvělou pomocí pro ty, kteří nemají příliš času na vaření. Pokud je tento produkt po ruce, rychlost přípravy pokrmu se výrazně zvýší. Koneckonců, kořenová zelenina nemusí být omývána, loupána, strouhána nebo krájena. Stačí ponořit mrkvové pásky do tekutiny. Obnovené v mléce se promění v lahodnou náplň do koláče nebo základ pro vitamínový salát. Lze je přidávat do smažení, do vývarů a hlavních jídel. Použití pro Polévky, omáčky, marinády, masová jídla, pokrmy z drůbeže a zvěřiny. Chuť Sladká Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 9,5 Tuky (g / 100g)… 0,5 Sacharidy (g / 100g)… 49 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 240
Sušený lilek - HoReCa

Sušený lilek - HoReCa

Tato solanová bobule přišla do Evropy z Persie a kvůli obtížím s překladem byla často nazývána bláznivým jablkem. Lilky přišly do Ruska z Kavkazu, a proto měly dlouho přezdívku "arménský okurek". Správně sušený lilek má jasnou vůni a chuť hub. Tato vlastnost z něj činí nepostradatelnou součást pokrmů s dušenou zeleninou nebo v jakémkoli pečeném jídle. Použití Polévky, omáčky, marinády, pokrmy z masa, drůbeže a zvěřiny. Chuť Pikantní, hořká, pikantní Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 11 Tuky (g / 100g)… 1,0 Sacharidy (g / 100g)… 43 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 230
Estragon - HoReCa

Estragon - HoReCa

Estragon je jedinečný svým způsobem: je to jediná rostlina z rodu pelyňku, která nemá silnou hořkost v chuti. Tato bylina má silnou pronikavou a kyselou vůni, osvěžující chuť, a francouzští kuchaři plně využili těchto vlastností při vytváření mnoha kulinářských receptů. Estragon, jak čerstvý, tak sušený, se používá k dochucení široké škály pokrmů: dobře doplňuje omelety, mnoho druhů omáček. Použití Použití při přípravě salátů, předkrmů, polévek, hlavních jídel, nápojů, sladkých pokrmů. Chuť pikantní, mírně pikantní, osvěžující Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 23 Tuky (g / 100g)… 7,0 Sacharidy (g / 100g)… 50 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 360
Lukuma - prášek

Lukuma - prášek

Přírodní organický lukuma prášek Netto hmotnost: 50 g Energetická hodnota na 100 g: 329 kcal Doba trvanlivosti: 12 měsíců