Surové Celé Bio Blanšované Mandle z Francie - Přímý Výrobce - Naše Ořechy
Mandle je velmi oblíbená potravina, a to nejen pro svou příjemnou chuť, ale především pro své mnohostranné využití v kuchyni a kosmetice a pro své nespočetné přínosy.
Může se konzumovat samotná, v dezertech nebo pokrmech. Vyrábí se z ní rostlinné mléko, olej, máslo a používá se v kosmetických produktech.
Mandle je plodem mandloně a rozlišujeme mezi sladkou mandlí, Prunus amygdalus var. dulcis, a hořkou mandlí, Prunus amygdalus var. amara, přičemž ta druhá je považována za toxickou kvůli obsahu kyanovodíku. Je to olejnatá semena, což znamená, že je bohatá na lipidy, a často se nazývá "olejnatý sušený plod". Mandloně se pěstují v teplých a suchých oblastech: dnes Spojené státy, zejména Kalifornie, zajišťují téměř polovinu světové produkce, následované Španělskem, Íránem, Sýrií, Itálií a Marokem.
Ean13:3701511707255
Reference:AmandeBioEmondéeFrance1