Produkty pro šmoulotka (3)

Estragon - HoReCa

Estragon - HoReCa

Estragon je jedinečný svým způsobem: je to jediná rostlina z rodu pelyňku, která nemá silnou hořkost v chuti. Tato bylina má silnou pronikavou a kyselou vůni, osvěžující chuť, a francouzští kuchaři plně využili těchto vlastností při vytváření mnoha kulinářských receptů. Estragon, jak čerstvý, tak sušený, se používá k dochucení široké škály pokrmů: dobře doplňuje omelety, mnoho druhů omáček. Použití Použití při přípravě salátů, předkrmů, polévek, hlavních jídel, nápojů, sladkých pokrmů. Chuť pikantní, mírně pikantní, osvěžující Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 23 Tuky (g / 100g)… 7,0 Sacharidy (g / 100g)… 50 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 360
Ceylonská skořice

Ceylonská skořice

V 16. století objevili portugalští dobyvatelé cejlonskou skořici na Srí Lance a přivezli toto koření do Evropy v 16. a 17. století. Cejlonská skořice se získává z divoce rostoucích stromů, které dosahují výšky až 10 m a rostou v lesích Cejlonu a jižní Indie. Toto koření se vyrábí z nejjemnější vnitřní kůry, která byla sklizena z tříleté výhonky. Pravá cejlonská skořice je silně vonné a chuťově vynikající koření. Každý, kdo ji někdy ochutnal, dobře ví, jaké různé chuťové kvality toto koření může mít. Sacharidy (g / 100 g): 4,0 Tuky (g / 100 g): 3,0 Bílkoviny (g / 100 g): 28 Energetická hodnota (kcal): 160 Minimální trvanlivost: 18 měsíců Čistá hmotnost (g): 30
Česneková mořská sůl

Česneková mořská sůl

Používá se k přípravě salátů, předkrmů, polévek, druhých obědových jídel. Bílkoviny (g / 100g): 9,5 Tuky (g / 100g): 0,0 Sacharidy (g / 100g): 3,0 Energetická hodnota (kcal / 100g): 50