Mouka "00", voda, Lievito Madre (přírodní kvasnice z mouky typu 0 v prášku, kvasnice, mouka z ječmene), sůl, slunečnicový olej, olivový olej, cherry rajčata, rajče, mozzarella z buvolího mléka, extra panenský olivový olej.
Mozzarella je čerstvý sýr s taženou hmotou, který se vyznačuje hladkým, rovnoměrným povrchem a sněhově bílou barvou a elastickou konzistencí. Chuť je sladká a jemná a vůně je svěží a příjemná. Vyskytuje se v různých formách, což je výsledkem dovednosti našich mistrů sýrařů: od bocconcina, přes uzlík, po pletenec a pletenku až po fiordilatte.
Obvykle se mozzarella konzumuje čerstvá, samotná jako předkrm (fiordilatte, typicky krájená na plátky a ochucená extra panenským olivovým olejem a rajčaty, tvoří základ pro přípravu slavné caprese) nebo jako příloha, v kombinaci s hlavními jídly a také při přípravě salátů.