Bio tortilly
Kukuřičné tortilly jsou tradičním typem plochého chleba vyrobeného z masa hariny (kukuřičné mouky) a vody. Hlavními ingrediencemi jsou masa harina (speciální kukuřičná mouka ošetřená vápnem), voda a někdy sůl. Kulturní využití: Kukuřičné tortilly jsou neuvěřitelně univerzální a tvoří základ mnoha tradičních mexických pokrmů. Obvykle se používají k výrobě: Tacos: Měkké kukuřičné tortilly plněné různými ingrediencemi, jako je maso, sýr, zelenina a salsy. Enchiladas: Tortilly plněné masem nebo sýrem, srolované a pečené s chutnou omáčkou. Quesadillas: Tortilly plněné sýrem a někdy dalšími ingrediencemi, poté přeložené a vařené, dokud se sýr nerozpustí. Tostadas: Tortilly, které jsou smažené nebo pečené do křupava a pokryté fazolemi, masem, salátem, sýrem a dalšími přísadami. Chilaquiles: Kousky tortilly smažené nebo pečené a poté dusené se salsou, často podávané s vejci, sýrem a dalšími přílohami.