Produkty pro dámy červené brýle pro čtení (6)

CLOS de BOUARD - Montagne Saint Emilion - Rodina De Bouard

CLOS de BOUARD - Montagne Saint Emilion - Rodina De Bouard

Vinařství: 30 hektarů (v produkci). Appelace: Montagne Saint-Emilion Půda: Jílovitá – vápencová Průměrný věk vinic: 40 let Odrůdy: Merlot 19 ha 62 Cabernet Franc 7 ha 34 Cabernet Sauvignon 2 ha 59 Produkcí: 35 hektolitrů / ha Výběr: ruční a třídící stůl Mistral a optický třídící stroj Konzultant enolog: Hubert de Boüard de Laforest Vinář: Coralie de Boüard de Laforest Vinifikace: Předfermentační macerace při 8 - 10 °C Alkoholová fermentace Macerace 3 až 5 týdnů Malolaktická fermentace v sudech Celková vinifikace na základě parcelního výběru, ruční píchání Zrání: 10 až 14 měsíců, 30 % nových sudů Složení: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon
Château Clairet 2022 Bordeaux - Vin Clairet AOP Bordeaux

Château Clairet 2022 Bordeaux - Vin Clairet AOP Bordeaux

ORIGINE Vin Clairet Bordeaux Château Cazeau se pyšní nádhernou girondinskou chartreuse, jejíž původ sahá až do 16. století. Nachází se ideálně v Gornacu, na jedné z nejstarších cest Entre-Deux-Mers, jen několik kilometrů východně od Sauveterre de Guyenne. Jeho vinice o rozloze více než 300 hektarů, z nichž 6 je věnováno výrobě tohoto rosé, těží z výjimečné polohy na jílovito-vápencových svazích, které dosahují výšky 110 metrů a jsou převážně orientovány na jih. Vinné révy, které jsou vysazeny kolem zámku, jsou rozumně rozděleny mezi červené a bílé odrůdy podle terroirů. S průměrným věkem 35 let jsou pěstovány s péčí, tradičním způsobem a s respektem k jejich prostředí. Prostorný sklep je vybaven všemi moderními zařízeními (kontrola teploty, pneumatické lisy, mikro-oxygénace) potřebnými k výrobě velkých vín.
Cuvée Antonio 2015

Cuvée Antonio 2015

Pracováno s péčí, toto víno pochází z naší nejlepší parcely, která dominuje na plošině. Cuvée Antonio je vyrobena z krásné parcely Merlotu, která má průměrný věk 20 let. Práce začíná už na začátku, řez byl přísnější na keřích a zelené sklizně umožnily lepší koncentraci plodů. Toto víno bylo nakonec sklizeno ručně, aby zůstaly bobule neporušené, a poté je vinifikováno v malých nádobách, což také umožňuje dobrou extrakci látek obsažených v slupce a v hroznovém moštu. Sklizeň je nakonec dvakrát denně promíchávána až do konce alkoholové fermentace, poté je převedena do sudů z jemného dubu. Nos Diskrétní na otevření, poté se komplikuje s arómami třešní, lanýžů a zavařeného ovoce. Chuť Krásná sladkost v ústech doprovázená tóny zavařených třešní a sametovými, dobře obalenými tříslovinami. Celkový dojem je to víno, které se dobře páruje. Produkt: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Zrající v dubových sudech Plocha: 0,5 ha Odrůda: 100% Merlot Terroir: jílovito-vápencová půda - Plošina Vzhled: intenzivní, hluboká, živá a svěží barva
Chateau Cazeau šumivé víno bílé Cremant de Bordeaux Brut - Šumivé víno Bordeaux Bílé AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

Chateau Cazeau šumivé víno bílé Cremant de Bordeaux Brut - Šumivé víno Bordeaux Bílé AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

PŮVOD Šumivé víno Bordeaux Crémant Blanc Château Cazeau se pyšní nádhernou girondinskou chartreuse, jejíž původ sahá až do 16. století. Nachází se ideálně v Gornacu, podél jedné z nejstarších cest regionu Entre-Deux-Mers, jen několik kilometrů východně od Sauveterre de Guyenne. Jeho vinice se rozprostírá na více než 300 hektarech, což mu poskytuje výjimečnou polohu na jílovito-vápencových svazích dosahujících nadmořské výšky 110 metrů, s převážně jižní expozicí. Vinné révy, vysazené kolem château, jsou pečlivě rozděleny mezi červené a bílé odrůdy podle terroirů. S průměrným věkem 35 let jsou vinné révy pečlivě pěstovány tradičními metodami, s respektem k životnímu prostředí. Velký vinařský závod je vybaven všemi moderními zařízeními (řízení teploty, pneumatické lisy, mikro-oxygenace) nezbytnými pro výrobu kvalitních vín.
Cuvée Odette 2010

Cuvée Odette 2010

Sklizeň probíhá ručně, fermentace se provádí tradičně pod kontrolou teploty, s pravidelným přehazováním ráno a večer po celou dobu fermentace. Následně je toto víno zráno v sudech z francouzského dubu po dobu 12 měsíců. Nos zralé, zavařené ovoce, smíchané s náznaky vanilky a pražení. Ústa dokonale vyvážená, nabízí kulatost a tuk, spočívá na přítomné a harmonické tkanině tříslovin a pokračuje v krásné perzistenci ovocnosti. Celkový dojem je to víno vysoké kvality, které lze degustovat již nyní nebo uchovat na několik let. Doporučuje se podávat mezi 16 a 18 °C. Produkt: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Zráno v sudech z dubu Plocha: 1 ha Odrůda: 100% Merlot Terroir: jílovito-vápencová půda Vzhled: čirý, jasný, karmínové barvy
Cuvée de Garde 2012

Cuvée de Garde 2012

Sklizeň probíhá ručně, fermentace se provádí tradičně pod kontrolou teploty, s pravidelným promícháváním ráno a večer po celou dobu fermentace. Následně je toto víno zráno v sudech z francouzského dubu po dobu 12 měsíců. Nos Komplexní. Na první dojem čerstvé ovoce, poté se rozvíjejí tóny malin a kakaa. Chuť Strukturovaná a komplexní, třísloviny jsou jemné a elegantní s celkově kulatým závěrem. Celkový dojem Toto víno se skvěle hodí k tajínům nebo pokrmům v omáčce. Produkt: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Zráno v sudech z dubu Rozloha: 0,5 ha Odrůda: 100% Merlot Terroir: jílovito-vápencová půda - náhorní plošina Barva: Tmavě červená