Produkty pro firin (4)

Hedysarum (Hedýsarum) suchý extrakt - Jemný prášek žluté až oranžovo-hnědé barvy s výraznou chutí a vůní

Hedysarum (Hedýsarum) suchý extrakt - Jemný prášek žluté až oranžovo-hnědé barvy s výraznou chutí a vůní

Hedysarum neboli medvědí kořen se používá v tradiční medicíně Sibiře a Altaje. Tato rostlina s velmi cennými léčivými vlastnostmi má antivirové a baktericidní účinky. Sainfoin obsahuje: - Xanthony (mangiferin, izomangiferin, glucomangiferin a glucoisomangiferin); - flavonoidy (hyperosid, polysichiozid, avikularin atd.); - monosacharidy (galaktózu, glukózu, arabinózu, xylozu atd.); - pektinové látky; - polysacharidy a kyselinu askorbovou. V trávě Hedysarum alpin byl stanoven obsah makro a mikroelementů, jako jsou K, Ca, Mn, Mo, Cu, Se. Indikace - pro prevenci a léčbu respiračních onemocnění na jaře a na podzim, - při chronických dlouhodobých onemocněních, - pro nemocné a oslabené starší osoby. Kontraindikace - při individuální intoleranci, - během těhotenství a kojení.
Červený rybíz (Ribes rubrum) sušený ovocný prášek - Jemný volný růžový prášek s chutí a vůní

Červený rybíz (Ribes rubrum) sušený ovocný prášek - Jemný volný růžový prášek s chutí a vůní

Rybíz červený je nenáročný keř odolný vůči mrazu s malými kulatými bobulemi, které obsahují mnoho živin. Pomohou předcházet zdravotním problémům a mají příznivý vliv na vzhled. Rybíz červený je užitečný téměř pro každého. Plody rybízu červeného obsahují: - organické kyseliny, - nenasycené mastné kyseliny, - nasycené mastné kyseliny, - mono- a disacharidy, - beta-karoten, - vitamíny skupiny B, - vitamín PP, - mikro- a makroživiny.
Sušený extrakt z šípkové růže (Rosa) - Jemně dispergovaný, vysoce hygroskopický prášek žluto-hnědé barvy

Sušený extrakt z šípkové růže (Rosa) - Jemně dispergovaný, vysoce hygroskopický prášek žluto-hnědé barvy

Šípková růže - jedinečná léčivá rostlina s užitečnými vlastnostmi, které byly prokázány časem, což je nepopiratelný fakt. Plody šípkové růže obsahují velké množství kyseliny askorbové neboli vitamínu C (pozitivně ovlivňuje většinu redoxních reakcí v těle), vitamíny B a B1, K (zlepšuje srážlivost krve a pomáhá při tvorbě protrombinů), P (posiluje kapiláry a také přispívá k lepší absorpci vitamínu C) a karoten (pozitivně ovlivňuje imunitu těla). Vitamín E je přítomen v šípcích. Prospěšné vlastnosti šípků také určují živiny, které obsahují, jako jsou cukry, jablečné a citronové kyseliny, pektiny a třísloviny. Plody šípkové růže jsou multivitaminovou surovinou.
Ostružina (Rubus caesius) suchý extrakt - Jemný světle hnědý nebo hnědý prášek s výraznou vůní a chutí

Ostružina (Rubus caesius) suchý extrakt - Jemný světle hnědý nebo hnědý prášek s výraznou vůní a chutí

Tato bobule je nejbližším příbuzným maliny. Po dlouhou dobu byla tato chutná bobule používána k léčbě mnoha různých onemocnění. Ostružina je skutečným skladištěm vitamínů a mikroelementů. Bohužel jen málo lidí zná prospěšné vlastnosti ostružin. Chemické složení Obsahuje: - sacharózu, - glukózu, - fruktózu (až 5%), - kyselinu citronovou, - kyselinu vinnou, - kyselinu jablečnou, - salicylové kyseliny a další organické kyseliny, - vitamíny skupin B, C, E, K, P, PP, - provitamin A, - minerály (sůl draslíku, mědi a manganu), - třísloviny a aromatické sloučeniny, - pektinové látky, - vlákninu a další makro- a mikroživiny. Také v ovoci ostružiny se nacházejí minerály jako sodík, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, měď, nikl, mangan, molybden, chrom, baryum, vanad a kobalt.