Produkty pro hierros y carbones (3)

Stárnutí Esenciálních Olejů

Stárnutí Esenciálních Olejů

Peroxidace a intramolekulární reakce Oleje z oliv se v průběhu času zkazí. Zkažení je chemická změna molekulárních struktur rostlinných olejů. Ty samé chemické mechanismy působí také na esenciální oleje. Přítomnost kyslíku, který je přirozeně rozpuštěn v olejích, iniciuje tyto chemické reakce. Ty se zrychlují v přítomnosti světla, vzduchu, teplotních skoků nebo různých nečistot. Reakční mechanismus tohoto „stárnutí“ se dělí do dvou fází: peroxidace a intramolekulární reakce (nebo fáze propagace). Vědecká literatura popisuje několik příkladů peroxidace. Zde je příklad linalolu, který je hojně přítomen v esenciálních olejích. (Příklad: levandule, lavandin, tymián s linalolem, růžové dřevo, šalvěj muškátová atd.). V tomto schématu linalol nejprve podléhá peroxidaci. Ta produkuje nový sloučeninu: 7-dydroperoxy-3,7-dimethyl-octa-1,5-diene-3-ol.
Fumigace, prášek a kadidlo

Fumigace, prášek a kadidlo

Produktová řada vznikla z touhy sdílet znalosti a zájmy s dalšími praktikujícími všech tradic a náboženství tím, že "odhaluje" Bílou Magii a Tradiční Moudrosti. Tím je zpřístupňuje každému, kdo má zájem prozkoumat úžasné zdroje, které má v sobě a kolem sebe. A to s kvalitními, silnými a funkčními produkty a pečlivou, smysluplnou přípravou.
Analýza olivového oleje

Analýza olivového oleje

Povinné analýzy: Regulační dokument Evropské komise upravuje analýzy olivových olejů: klikněte zde Olivový olej musí splňovat určité fyzikálně-chemické parametry, aby mohl být označen jako EXTRA PANENSKÝ, PANENSKÝ nebo LAMPANTNÍ (nepoužitelný k lidské spotřebě v EHS). Nařízení 2568/91 ze dne 11. července 1991, publikované v Úředním věstníku Evropských společenství, stanovuje kritéria, která musí být dodržována (viz schéma níže). Laboratoř LAHN nabízí běžné analýzy olivových olejů: kyselost, peroxidový index, UVK měření (K270 – K232). Olivový olej označovaný jako „lampantní“ je nepoužitelný k lidské spotřebě v EHS. Je určen pro olejové lampy, odtud pochází označení „lampantní“. Analýzy K232 A K270 Tyto fyzikálně-chemické měření jsou ukazateli dobrého uchování olivových olejů.